Efectul de sera

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 8.44

nivel: Liceu

Principalii poluanti care produc fectul de sera si care sunt emisi in mare parte de industrii si autovehicule sunt dioxidul de carbon, oxidul azotos si metanul alaturi de alti compusi chimici care provin din alte surse de poluare.
Cele mai importante vor fi transformarile zonelor climatice cu largirea zonelor aride restrangerea zonelor subtropicale cu ploi hibernale si reducerea precipitati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectul de sera

Principalii poluanti care produc fectul de sera si care sunt emisi in mare parte de industrii si autovehicule sunt dioxidul de carbon, oxidul azotos si metanul alaturi de alti compusi chimici care provin din alte surse de poluare.
Cele mai importante vor fi transformarile zonelor climatice cu largirea zonelor aride restrangerea zonelor subtropicale cu ploi hibernale si reducerea precipitatiilor in latitudinile mediane cu consecinte catastroface pt aprovizionarea cu apa a tarilor industriale.

Efectul d sera este cresterea temperaturii planetei care duca la schimbari clinatece si de relief datrita in primul rand topirii calotelor glaciare de la poli
Efectele directe sunt reprezentate de modificarile care apar in starea de sanatate a populatiei ca urmare a expunerii la agenti poluanti.

Aceste modificari se pot traduce in ordinea gravitatii prin:
cresterea mortalitatii
cresterea morbiditatii
aparitia unor simptome sau modificarii fizio-patologice
aparitia unor modificari fiziologice directe si/sau incarcarea organismului cu agentul sau agentii poluanti

Efectele de lunga durata sunt caracterizate prin aparitia unor fenomene patologice in urma expunerii prelungite la poluantii atmosferici. Aceste efecte pot fi rezultatul acumularii poluantilor in organism, in situatia poluantilor cumulativi (Pb, F etc.), pana cand incarcarea atinge pragul toxic.
De asemenea modificarile patologice pot fi determinate de impactul repetat al agentului nociv asupra anumitor organe sau sisteme. Efectele de lunga durata apar dupa intervale lungi de timp de expunere care pot fi de ani sau chiar de zeci de ani .

Manifestarile patologice pot imbraca aspecte specifice poluantilor (intoxicatii cronice, fenomene algerice, efecte carcinogene, mutagene si teratogene) sau pot fi caracterizate prin aparitia unor imbolnaviri cu etimologie multipla, in care poluantii sa reprezinte unul dintre agentii etimologici determinanti sau agravanti (boli respiratorii acute si cronice, anemii etc.).

Poluantii iritanti realizeaza efecte iritative asupra mucoasei oculare si indeosebi asupra aparatului respirator. In aceasta grupa intra pulberile netoxice, precum si o suma de gaze si vapori ca:
Bioxidul de sulf
Bioxidul de azot
Ozonul
Substantele oxidante
Clorul
Amoniacul etc.
Poluarea iritanta constitue cea mai raspandita dintre tipurile de poluare, rezultand in primul rand din procesele de ardere a combustibilului, dar si de celelalte surse de poluari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.