Efectul agonistilor si antagonistilor alfa si beta adrenergici asupra anhidrazei carbonice - studii in vivo

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.51

nivel: Facultate

Lucrarea de fata isi propune sa demonstreze prin studii in vivo, ca AC este activata de catre agonistii alfa si beta adrenergici, pe cand, antagonistii acestora determina inactivarea AC de catre acestia. In acest scop, aceasta lucrare doreste sa demonstreze 717c27h ca AC I, care este cuplata cu receptori specifici, moduleaza raspunsul vascular la catecolamine modificand ph-ul prin urmatorul mecan[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectul agonistilor si antagonistilor alfa si beta adrenergici asupra anhidrazei carbonice - studii in vivo

Lucrarea de fata isi propune sa demonstreze prin studii in vivo, ca AC este activata de catre agonistii alfa si beta adrenergici, pe cand, antagonistii acestora determina inactivarea AC de catre acestia. In acest scop, aceasta lucrare doreste sa demonstreze 717c27h ca AC I, care este cuplata cu receptori specifici, moduleaza raspunsul vascular la catecolamine modificand ph-ul prin urmatorul mecanism: activarea AC I scade ph-ul intracelular cu scaderea consecutiva a cGMP, cea ce duce la vasoconstrictie si cresterea tensiunii arteriale.

Prin acelasi mecanism inhibarea AC I duce la cresterea ph-ului celular, urmata de acumularea de cGMP, de vasodilatatie si scaderea tensiunii arteriale. Cercetarile recente au dovedit prin metode de biologie moleculara (clonarea ADN-ului) existenta a cel putin 9 tipuri de receptori adrenergici: 2 alfa1(2), 3 alfa2 (3), 1 beta1 (4), 1 beta2 (5), 1 beta3 (5), 1 beta avian(6). Toti acesti receptori sunt asociati cu proteinele G. Receptorii β1-3 adrenergici activeaza proteina Gs si cresc activiatea adenilat ciclazei si productia de cAMP de 7-10 ori iar a cGMP de 2-4 ori. (7) Receptrii alfa1 activeaza fosfolipaza C si calciul. Receptorii alfa2 inhiba adenilat ciclaza prin proteina Gi, dar activeaza fosfolipaza C, avand un mecanism dual.

(8) Activitatea asociata beta si alfa1 creste de 100 de ori concenctratia de cAMP si cGMP intracelular. (9) Acumularea de cAMP este dependenta de ph-ul intracelular.(9) Astfel cresterea ph-ului intracelular creste acumularea de cAMP si cGMP, iar scaderea ph-ului duce mai ales la scaderea cGMP. Am urmarit efectul produs asupra activitatii AC din hematiile umane de catre agonistii si antagonistii alfa si beta adrenergici. Dintre agonisti am utilizat noradrenalina (predomina efectul alfa1 agonist), si orciprenalina (beta agonist, dar predomina efectul beta2 agonist). Dintre antagonisti am folosit propranolol, (beta blocant neselectiv).

Determinarile s-au efectuat dupa metoda stoped flow.
Principiul reactiei are ca punct de plecare metoda de determinare colorimetrica a modificarilor de ph. Este masurat timpul in care ph-ul amestecului de reactanti scade de la valoarea initiala la valoarea finala. (10) Urmarirea reactie se face spectrofotometric utilizand indicatori de culoare care vireaza in domeniul de ph ales.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.