Efectele poluarii

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.92

nivel: Facultate

Rezistenta la aerul poluat are loc datorita existentei variabilitatii individuale: hipertensiune arteriala, diabet, hiperponderabilitate - persoanele mai susceptibile.O serie de sulfati ce apar prin oxidarea bixidului de sulf (component al gazului de esapament - motoare diesel, motoare cu ardere interna) determina......ca urmare a disfunctiei SNV, a inflamarii de tip sistemic (inflamarea tuturor e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectele poluarii

Rezistenta la aerul poluat are loc datorita existentei variabilitatii individuale: hipertensiune arteriala, diabet, hiperponderabilitate - persoanele mai susceptibile.O serie de sulfati ce apar prin oxidarea bixidului de sulf (component al gazului de esapament - motoare diesel, motoare cu ardere interna) determina......ca urmare a disfunctiei SNV, a inflamarii de tip sistemic (inflamarea tuturor epiteliilor, inclusiv a vaselor sangvine).

Ozonul din aerul poluat e asociat bolilor cardiovasculare.
Acesti poluanti (bioxid de sulf, ozon) se gasesc in particule f fine in aer, nu depasesc 2,5 micrometri diametru si ajung pana la 10 micrometri in diametru. Aceste particule pot sa absoarba numeroase metale (mercur, Fe, Cu, mangan) - produsi ai gazelor de esapament ce participa ca si cofactori in stimularea activitatii enzimelor ce produc radicali liberi.
Rolul de catalizatori ai metalelor eliberati prin gazele de esapament se pot asocia cu catalizatori organici din aerul urban inspirat, astfel creste gradul de agresivitate al radicalilor liberi asupra tesuturilor si implicit sa creasca gradul de inflamatie al endoteliului vaselor sangvine premisa pt bolile cardiovasculare.

O serie de cercetari scot in evidenta ca animalele de experiment situate in zona cu poluare maxima determina afectarea cardiovasculara premergatoare infarctului miocardic in cel mult o zi de la expunerea acestora la acesti poluanti.
Aparitia bolilor cu consecinte grave asupra subiectului depinde de zona urbana unde locuieste subiectul, variabilitatea individuala a fiecarui individ, numarul de repetari ale socului cu acesti poluanti ai aerului urban.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.