Efectele globalizarii informatiei

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.75

nivel: Liceu

Cel mai mare furt informatic in domeniul economic prin intermediul online a avut loc in August 2009 cand Albert Gonzalez si un prieten de-al sau au spart bazele de date ale Heartland Payment Servicies, 7-Eleven Corp, Hannaford Brothers si alte doua magazine regionale din Ilinois furand astfel peste 130 de milioane de dolari pana sa fie identificati. Cu totii stim ca unele informatii valoreaza extr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectele globalizarii informatiei

Cel mai mare furt informatic in domeniul economic prin intermediul online a avut loc in August 2009 cand Albert Gonzalez si un prieten de-al sau au spart bazele de date ale Heartland Payment Servicies, 7-Eleven Corp, Hannaford Brothers si alte doua magazine regionale din Ilinois furand astfel peste 130 de milioane de dolari pana sa fie identificati. Cu totii stim ca unele informatii valoreaza extraordinar de mult, insa despre aceste scurgeri de informatii nu putem stii prea multee. Scurgerea cea mai mare de informatii digitale a fost realizata de fondatorulul WikiLeaks (Julian Assange) care a facut publice o serie mare de documente clasificate ca strict-secret ale CIA.


O intrbeare pe care trebuie sa ne-o punem cu totii este urmatoarea: Ce putem face sa ne protejam? 1) Find circumspecti si precauti in legatura cu mesajele e-mail, SMS sau apelurile telefonice initiate de catre presupusi reprezentanti ai bancilor, companiilor financiare (scamatorii cu bani au fost realizate in numele Altex, Romtelecom, BRD etc.) si altor furnizori de servicii. Verificati ca aceste mesaje sa aiba un temei real. 2) Prin necomunicarea sub nici o forma date personale sau de cont la cerere, decat dupa ce avem siguranta intentiilor celui care le solicita.

3) Prin neintroducerea datelor legate de cont sau card, decat pe site-uri de incredere - avand in vedere ca cei care pot intra in posesia informatiilor le pot folosi ulterior pentru a retrage sume din cont. Pentru a verifica daca magazinele on-line din Romania sunt de incredere recomand utilizarea site-ului trusted.ro 4) Utilizand in permanenta pe calculatoarele de pe care efectuam plati sau servicii de Internet banking, un anti-virus performant. Atacatorii pot intercepta datele personale si prin utilizarea unor programe informatice de tip 'malware' sau 'spyware' - programe ce intercepeaza parole si le transmit atacatorilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.