Efectele globalizarii

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.53

nivel: Liceu

Legale sau nu, mijloacele de spionaj electronic devin tot mai perfectionate si mai abordabile. De pe acum se pot inregistra, cu ajutorul unor microfoane minuscule, convorbiri purtate in soapta pe trotuarul celalalt. Dupa cum pot fi inregistrate convorbiri prin captarea vibratiei geamurilor incaperii in care se afla interlocutorii. Se poate imagina ca, prin miniaturizarea la extrem a aparatelor de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectele globalizarii

Legale sau nu, mijloacele de spionaj electronic devin tot mai perfectionate si mai abordabile. De pe acum se pot inregistra, cu ajutorul unor microfoane minuscule, convorbiri purtate in soapta pe trotuarul celalalt. Dupa cum pot fi inregistrate convorbiri prin captarea vibratiei geamurilor incaperii in care se afla interlocutorii. Se poate imagina ca, prin miniaturizarea la extrem a aparatelor de zbor fara pilot, intr-o buna zi vor exista camere de luat vederi de dimensiunile unei viespi care, zburand intr-o camera sau asezandu-se pe tavanul ei, pot inregistra totul.

Progresele biometriei vor permite identificarea indivizilor pe baza unor elemente ale anatomiei lor (globul ocular, amprente digitale, voce etc.)Salariatii centralei telefonice a unei firme britanice au aflat ca, timp de sase saptamani, au facut obiectul unei operatiuni meticuloase de spionaj menite sa-i descopere pe angajatii banuiti ca "pirateaza" sistemul. Ascultand si analizand convorbirile telefonice, recuperand datele pe care angajatii credeau ca le-au aruncat la cos, anchetatorii au apreciat ca ii vor identifica pe autorii unui furt comis in dauna firmei.

Intamplarea aceasta a dovedit inca o data ca patronii sunt tot mai inclinati sa recurga la practici demne de Big Brother pentru spionarea salariatilor banuiti de furt, frauda sau folosirea abuziva, in interes personal, a Internetului. Locul de munca este cel mai expus la operatiuni de spionare a individului, apreciaza publicatia britanica The Observer. Este adevarat ca, in Marea Britanie, fraudele interne din intreprinderi ating circa 6 la suta din cifra lor de afaceri, dar sindicatele sunt tot mai nelinistite de imixtiunea crescanda a firmei in viata personala a angajatilor, apreciindu-se ca este vorba de o violare directa a drepturilor individuale.

Un raport al lui Institute of Employment Right din Marea Britanie apreciaza ca supravegherea salariatilor tinde sa se generalizeze.
Grupul de avocati Eversheds a identificat sase tipuri de "spioni" la locul de munca. Cel mai frecvent este "ascultatorul", care controleaza si inregistreaza convorbirile telefonice, practica deja curenta in 40 la suta din intreprinderile americane.Alt tip de spion supravegheaza curierul electronic, pentru a evalua timpul folosit pentru corespondenta personala. Numai ca in unele cazuri sunt citite si respectivele mesaje, sub motivatia ca se verifica daca s-a respectat secretul de serviciu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.