Efectele fumatului pasiv

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 8.69

nivel: Liceu

Daca ai afectiuni cronice cum ar fi : astma bronsic, bronsita cronica sau alergie, fumatul pasiv iti poate inrautatii evolutia bolii. Medicii spun ca fumatul pasiv poate determina imbolnaviri grave uneori chiar fatale. Cercetarile au dovedit ca sute de nefumatori mor in fiecare an de cancer de plamani determinat de fumatul pasiv. Riscul cancerului la plamani este de 50 - 100 de ori mai mare decat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectele fumatului pasiv

Daca ai afectiuni cronice cum ar fi : astma bronsic, bronsita cronica sau alergie, fumatul pasiv iti poate inrautatii evolutia bolii. Medicii spun ca fumatul pasiv poate determina imbolnaviri grave uneori chiar fatale. Cercetarile au dovedit ca sute de nefumatori mor in fiecare an de cancer de plamani determinat de fumatul pasiv. Riscul cancerului la plamani este de 50 - 100 de ori mai mare decat riscul cancerului de plamani prin expunerea la noxe. De asemenea fumatul pasiv poate fi legat si de aparitia bolilor de inima si a deceselor cauzate de infarctul miocardic.

Efectele fumatului pasiv asupra copiilor;Sugarii si copii care nu pot evita fumul de tigara acolo unde ei traiesc si se joaca sunt expusi la diferite riscuri. Sugarii fumatorilor sunt mult mai dispusi la imbolnaviri prin afectiuni respiratorii si sa mearga la spital in primul lor an de viata decat copii nefumatorilor. Copii cu unul dintre parinti fumatori sunt mai predispusi sa faca infectii respioratorii, otite, decat copii nefumatorilor. Mai multe tigarete fumate acasa creste riscul asupra copilului.

Riscul de a avea un copil cu greutate mai mica la nastere creste din cauza fumatului pasiv.Femeile care in mod constant au fost expuse la fum de tigara in timpul sarcinii sunt predispuse sa aiba copii cu greutate mai mica la nastere. Nasterea prematura e un motiv de a avea un inceput mai greu in viata.Daca esti insarcinata nu fuma.Evita locurile unde se fumeaza.Membrii familiei trebuie sa evite sa fumeze in prezenta femeilor insarcinate si a copiilor.

Spuneti-le musafirilor dumneavoastra sa nu fumeze Beneficiile unei case fara tigari;Petrecem mai mult timp in casele noastre decat oriunde altundeva. Existenta elementelor cancerigene din fumul de tigara provoaca boli grave atat noua cat si copiilor nostri.Acestia sunt cei mai afectati deoarece corpurile lor sunt inca intr-o perioada de dezvoltare.Expunerea la aceste substante cancerigene ii pun pe copii in pericol de a contracta boli respiratorii extrem de severe ce pot sa ii marcheze pe viata sau sa le afecteze cresterea normala a plamanilor.

Sistemele de aerisire din case nu pot filtra atat de bine aerul imbacsit de fumul de tigara. Suflatul fumului departe de copii, fumatul intr-o alta camera sau deschiderea ferestrelor poate reduce expunerea la toxine dar nu ii va proteja de pericolele unei boli de care ei nu sunt vinovati.Cel mai mare beneficiu este desigur acela ca bolile provocate de fumatul pasiv te vor ocoli desigur combinate cu o grija deosebita in a alege locurile unde sa iti petreci timpul liber.
In casa ta va mirosi mult mai bine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.