Efectele eritropoietinei asupra markerilor uzuali ai inflamtiilor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

S-au luat in studiu 25 pacienti diagnosticati cu Insuficienta renala cronica stadiul 3-5 K/DOQI nedependenti de dializa(predializati) la care se asociaza anemie secundara, la care s-a initiat tratament cu ESAs (Agenti stimulatori ai eritropoiezei), conform recomandarilor ghidului K/DOQI pentru tratamentul anemiei secundare din bolile renale cornice, si la care s-a urmarit dinamica markerilor uzua[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Efectele eritropoietinei asupra markerilor uzuali ai inflamtiilor

S-au luat in studiu 25 pacienti diagnosticati cu Insuficienta renala cronica stadiul 3-5 K/DOQI nedependenti de dializa(predializati) la care se asociaza anemie secundara, la care s-a initiat tratament cu ESAs (Agenti stimulatori ai eritropoiezei), conform recomandarilor ghidului K/DOQI pentru tratamentul anemiei secundare din bolile renale cornice, si la care s-a urmarit dinamica markerilor uzuali ai inflamatiri (VSH, fibrinogen, PCR).

Pacientii luati in studiu au fost dignosticati, spitalizati si urmariti ambulator la Clinica de Nefrologie a Spitalului Clinic CFR Oradea, in perioada 2003 - 2007.Pacientii au fost investigati complex la initierea tratamentului cu Epoietina beta si la 3 luni de la data initierii tratamentului. Evaluarea raspunsului la tratament si modificarea dozelor de Epoietina beta facandu-se lunar. Fisa de studiu dupa care am initiat urmarirea pacientilor cuprinde datele de identificare ale pacientului, antecedente personale patologice, la care s-au adaugat explorari biologice sangvine si urinare,

ecg, ecografie cardiaca, indicele de masa corporala, medicatia asociata, tratamentul cu epoietina beta, modul de administrare, doza, efecte adverse, teste de evaluare a calitatii vietii d. Examenul clinic general cu determinarea indicelui de masa corporala, a starii generale a pacientului si examenul clinic pe aparate si sisteme. Pentru aprecierea stadiului si evolutiei bolii, examenul aparatelor reno-urinar si cardiovascular a fost efectuat cu mare atentie.

Indicele de masa corporala (BMI - body mass index) se calculeaza dupa formula:VSH a fost determinat prin metoda WESTERGREEN: VN 10/18 mm la 1 h, respetciv 2h (F), 8/10 mm la 1h, respectiv 2h (B)
Fibrinogen: a fost determinat prin metoda gravimetrica, VN 200-400 mg % Proteina C reactiva Utilizare: pentru diagnosticarea in vitro utilizand analizatorii IMMULITE pentru masuratori cantitative ale proteinei C reactive in ser sau plasma.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.