Educatia rational emotiv comportamentala

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.84

nivel: Gimnaziu

Filosofia terapiei rational-emotive si comportamentale are un caracter hedonist. Cautarea placerii si evitarea durerii sunt prezente la fiecare om, in orice etapa a vietii sale. Terapia rationaemotiva si comportamentala prevede un hedonism responsabil , in care se urmareste obtinerea fericirii pe termen lung si nu doar obtinerea acesteia pe termen scurt. Astfel, evitarea disconfortului emotional p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Educatia rational emotiv comportamentala

Filosofia terapiei rational-emotive si comportamentale are un caracter hedonist. Cautarea placerii si evitarea durerii sunt prezente la fiecare om, in orice etapa a vietii sale. Terapia rationaemotiva si comportamentala prevede un hedonism responsabil , in care se urmareste obtinerea fericirii pe termen lung si nu doar obtinerea acesteia pe termen scurt. Astfel, evitarea disconfortului emotional pe termen scurt, de exemplu in situatia de a vorbi in public, va afecta fericirea pe termen lung.

Totodata confruntarea neplacerii pe termen scurt, aduce dupa sine fericire pe termen lung (reusita vorbirii in public). Bucuria nu depinde de imprejurari, ci de decizia de a fi bucuros . Principiile terapiei rational-emotive si comportamentale au fost aplicate pentru prima data in randul elevilor in anul 1969 la Scoala Vietii (The Living School) din New York, de pe langa Institutul Albert Ellis Primii beneficiari ai acestei forme de educatie au fost 17 copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 7 ani. S-au introdus elemente de terapie rational-emotiva si comportamentala in curricula academica.

Activitatile de transmitere a conceptelor REBT au fost realizate de catre profesori. Cadrele didactice au fost instruite si pregatite printr-un curs special, in cadrul caruia s-a urmarit insusirea principiilor si metodelor educatiei rational-emotive si comportamentale. In cadrul activitatilor, copiii s-au familiarizat cu notiunile REBT si au participat la diferite sedinte de grup, in cadrul carora fiecare copil avea posibilitatea de a se exprima liber in legatura cu problemele personale.

Eforturile depuse pentru prevenirea problemelor emotionale si comportamentale nu exclud prezenta problemelor in viata copiilor si adolescentilor. Astfel, in anul 2002, Vernon propune un manual: Ce, cum, cand in terapia copilului si adolescentului care abordeaza diferite probleme cu care se confrunta copiii si adolescentii: depresie, anxietate, furie, timiditate, vinovatie, perfectionism, procrastinare. Acest manual de interventie a fost revizuit in anul 2009 si contine activitati de educatie rational-emotive si comportamentale, prin care se urmaresc reducerea sau chiar eliminarea gandurilor irationale si inlocuirea lor cu ganduri rationale, pentru atenuarea sau reabilitarea tabloului clinic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.