Educatia prin iubire

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 7.79

nivel: Facultate

Copilul trebuie tratat cu afecțiune. Doar iubirea necondiționată dă posibilitatea de a satisface nevoile copilului și de a preveni situația în care educația ar putea deveni o povară frustrantă si neclară. Iubirea necondiționată este idealul pentru care trebuie să se straduiască permanent orice părinte.

Emoțiile copiilor sunt extrem de delicate. Dacă un copil percepe lumea ca fiind o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Educatia prin iubire

Copilul trebuie tratat cu afecțiune. Doar iubirea necondiționată dă posibilitatea de a satisface nevoile copilului și de a preveni situația în care educația ar putea deveni o povară frustrantă si neclară. Iubirea necondiționată este idealul pentru care trebuie să se straduiască permanent orice părinte.

Emoțiile copiilor sunt extrem de delicate. Dacă un copil percepe lumea ca fiind ostilă apare anxietatea care îi va afecta relațiile cu ceilalți, de a învata ,de a stăpăni propriul comportament. O neliniște excesivă îl va face pe copil vulnerabil la toate influențele negative ale vieții. Unul dintre principalele motive pentru care copiii și adolescenții se droghează este pentru că vor să-și aline liniștea.

Contactul vizual este una din principalele surse de formare emotională a copilului. Una din greșelile pe care le fac mulți părinți este să evite contactul vizual pentru a-și manifesta dezaprobarea sau pedeapsa. Aceasta este o formă de pedeapsă banala care daunează enorm copilului.

Contactul vizual trebuie utilizat permanent în manifestarea iubirii. Copiii cei mai indrăgiți sunt cei care pot menține un contact vizual plăcut în prezența celorlalți. Când contactul vizual este însoțit de cel fizic copilul se simte si mai iubit ( o magâiere pe umar, o mână prin par ș.a)

Mângâierile ajută la dezvoltarea fizică si mintală conform unui studiu făcut de Facultatea de Medicină a Universitații din Miami. Studiul a arătat că acei copii nascuți prematur și care au fost supuși unui masaj puternic, alternat cu unul blând pe trei perioade de câte un sfert de oră zilnic, au castigat în greutate cu 47% mai mult decât ceilalți cărora nu li s-a dat nicio atenție. Cei masati au dormit mai bine, s-au dovedit mai vioi.Acordarea atenției este mijlocul cel mai eficient de a menține plin rezervorul emoțional al copilului.

III. Disciplina și gândirea corectă
Disciplina presupune că parintii detin controlul. Totusi mulți parinți au pierdut controlul asupra copiilor lor. Dacă lucrurile nu sunt ținute sub control cât este încă mic,comportamentul se va accentua cu timpul. Însă disciplina nu este sinonimă cu pedeapsa.

Când copilul se simte iubit atunci este momentul să fie educat. Copilul trebuie să se identifice cu parinții pentru a accepta sfaturile lor fară împotrivire.Copilul iubește instinctiv și tot instinctiv își cunoaste propria nevoie de a fi iubit. El este conștient că trebuie să obtină această iubire din partea parinților.

Cu cât copilul este mai mic cu atât comportamentul este mai afectat de nevoile sale fizice. Comportamentul nedorit nu trebuie ignorat ci trebuie tratat cum se cuvine- nici prea permisiv, nici prea aspru.
Există cinci căi de a deține controlul asupra copilului. Există cerințe (pozitive), ordine (negative), manipulări fizice blânde (pozitive), pedepse (negative) si modificări comportamentale (neutre).

Formularea cerințelor este cea mai bună cale pentru dezvoltarea unei relații bazată pe iubire. Copilul crescut mai ales prin cerințe se bucură de avantajele unei educații proactive. Copilul își va respecta mai mult părinții, pentru că nu va simti că nu doar i se spune ce să facă, ci ei sunt și interesați de ceea ce este mai bine pentru el.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.