Educatia pentru sanatate in bolile cardiovasculare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Educatia pentru sanatate in domeniul bolilor cardiovasculare cuprinde doua categorii de personal (7) carora li se adreseaza: personalul medical de toate gradele si nivelele, sensibilizat asupra problematicii cardiovasculare existente in comunitatea respectiva; populatiei generale careia va trebui sa i se atraga atentia asupra a trei factori esentiali: factorii de risc, debutul insidios si asimpto[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Educatia pentru sanatate in bolile cardiovasculare

Educatia pentru sanatate in domeniul bolilor cardiovasculare cuprinde doua categorii de personal (7) carora li se adreseaza: personalul medical de toate gradele si nivelele, sensibilizat asupra problematicii cardiovasculare existente in comunitatea respectiva; populatiei generale careia va trebui sa i se atraga atentia asupra a trei factori esentiali: factorii de risc, debutul insidios si asimptomatic a celor mai multe boli cardiovasculare, depistarea precoce si instituirea de tratament corespunzator.

La ambele categorii de personal se va insista si asupra dimensiunii sociale a unei educatii corespunzatoare, in sensul ca depistarea precoce inseamna la unele boli vindecare, dar in toate cazurile o supravietuire de multi ani, individul putand fi util societatii, dar mai ales familiei (8).Se refera la transmiterea informatiei de la educator la bolnavul cardiovascular. Exista numeroase mijloace de comunicare: verbale (convorbirea, lectia, conferinta), scrise (afis, brosuri), vizuale (grafice, planse, fotografii), mijloace demonstrative (modelul, macheta, mulajul), presa (evenimente medicale, succese terapeutice), radioul, filmul, televiziunea (9).

Mijloacele care se utilizeaza se recomanda sa fie combinate si aplicate diferentiat in functie de nivelul cultural sanitar al grupului socio-profesional caruia i se adreseaza. Informarea si educatia bolnavilor cardiovasculari Bolnavul cardiovascular trebuie sa fie sub supraveghere medicala. Pacientii sanatosi dar cu risc cardiovascular sau care au antecedente familiale cardiovasculare, trebuie sa se prezinte medicului cel putin odata la 6 luni, chiar daca se simt bine, pentru ca orice schimbare aparuta la nivelul inimii sa fie descoperita la timp si tratamentul potrivit sa fie inceput fara intarziere.

Aceasta examinare continua este necesara deoarece boala de inima poate sa se schimbe de la o zi la alta, fara ca la inceput bolnavul sa-si de-a seama de acest lucru (10). Ca atare orice cardiac, chiar daca se simte in perfecta stare de sanatate, trebuie in propriul sau interes sa fie examinat mai des. Medicul descoperind din timp primele semne de imbolnavire va putea ca prin sfaturi si prescrierea unui tratament sa impiedice agravarea bolii.Se va insista asupra factorilor de risc cardiovasculari, in special in legatura cu stilul de viata:

a) Importanta unei alimentatii rationale in vederea evitarii supraponderabilitatii, a consumului excesiv de grasimi saturate si sare. Alimentatia cardiacului trebuie sa fie echilibrata, cu alimente variate si bogate in vitamine. Pe cat posibil alimentatia se va face la aceleasi ore, regulat, cu un mic dejun obligatoriu, pentru a prev
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.