Edemul pulmonar la altitudine ridicata

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

Subiectii susceptibili la imbolnavire au un raspuns vasoconstrictor mult mai puternic la hipoxie decat subiectii normali si o presiune intrapulmonara mult mai mare decat in conditii normale.
Exercitiul fizic e un factor care favorizeaza aparitia edemului pulmonar de altitudine ridicata si obstructia unei parti a patului vascular pulmonar poate favoriza aparitia edemului. Utilizarea unor m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Edemul pulmonar la altitudine ridicata

Subiectii susceptibili la imbolnavire au un raspuns vasoconstrictor mult mai puternic la hipoxie decat subiectii normali si o presiune intrapulmonara mult mai mare decat in conditii normale.
Exercitiul fizic e un factor care favorizeaza aparitia edemului pulmonar de altitudine ridicata si obstructia unei parti a patului vascular pulmonar poate favoriza aparitia edemului. Utilizarea unor medicamente vasodilatatoare poate impiedica aparitia bolii.

In evolutie apar in sputa markeri pt un proces inflamator=> la nivelul vaselor sangvine afectate se instaleaza trombocitele si alte elemente figurate care induc procesul inflamator. In stadiul avansat al bolii apar modificari in ceea ce priveste activarea trombocitelor si coagularea sangelui. Intr-un stadiu avansat al bolii se constata si o inflamare generala a tesutului pulmonar - faza finala a bolii inainte de moartea subiectului.

Presiunea ridicata la nivelul vaselor sangvine pulmonare lipsite de tesut muscular sau care au un strat muscular subtire poate sa determine distructii care se asociaza cu penetrarea peretelui vascular atat de portiunea lichida a tesutului sangvin cat si de elementele lui figurate - dovada sputa rosie.Cercetarile efectuate pe bariera gaz-sange din plamani => presiunea arteriala crescuta la aceasta bariera este suficient de puternica pt a crea o disfunctie a peretelui si pt a determina trecerea lichidului din vasul sangvin in lumemul alveolelor pulmonare.

In edemul pulmonar de altitudine ridicata, coborarea subiectului la altitudine mai joasa duce la refacerea in proportie de 70% a distructiilor de la nivelul endoteliului capilar, membranei bazale a capilarelor si epiteliului alveolar. Daca marim experimental presiunea in artera pulmonara si implicit in vasele sangvine din structura plamantului si apoi timp de 5 min reducem presiunea la valori normale, 70% din distructiile de la nivelul endoteliului capilar, membranei bazale a capilarelor si epiteliului alveolar se refac. Aceste aspecte nu au putut fi lamurite foarte mult timp, micromecanica schimbarilor ultrastructurale care au loc la nivelul epiteteliului capilar si a membranei bazilare a fost lamurita.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.