Edeme

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

2. Edemul inflamator
a) Inflamatia venelor in tromboflebita superficiala care se prezinta ca un vas venos superficial astupat, dur si dureros. Se asociaza cu edem localizat, rosu, dureros, dur

b) Se asociaza inflamatiilor cutanate (celulite) printre care infectia streptococica a tegumentelor: erizipel: o zona de tegument cu margini bine delimitate de culoare roza; rosie; cald[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Edeme

2. Edemul inflamator
a) Inflamatia venelor in tromboflebita superficiala care se prezinta ca un vas venos superficial astupat, dur si dureros. Se asociaza cu edem localizat, rosu, dureros, dur

b) Se asociaza inflamatiilor cutanate (celulite) printre care infectia streptococica a tegumentelor: erizipel: o zona de tegument cu margini bine delimitate de culoare roza; rosie; calda; fara semnul godeului.

c) Edem QUINKE printr-un mecanism de tip imun, reactie de tip anafilactic
Cu substrat innascut, deficit de C1q Dobandit in diferite conditii.
Edem care apare foarte rapid, care atinge dimensiuni foarte mari, gigante; de culoare roza, cu diferite nuante. Adeseori este localizat la fata, unde produce deformari importante (nas, buze, pleoape, ochi). Poate interesa diferite mucose, inclusiv cea laringiana, putand determina axfixie, daca nu se intervine rapid. Edem "angioneurotic".

3. Edem limfatic. Insuficienta innascuta sau dobandita a vaselor limfatice, cu blocaje in statiile limfatice. Se constituie si deseori persista toata viata, ceea ce explica dimensiunile foarte mari. Efectul restrictiv al presiunilor tisulare este depasit in timp, apare elefantiazisul. Mai frecvent la membrele inferioare. La noi, elefantiazisul este mai frecvent legat de anomalii innascute ale vaselor limfatice. Poate fi dobandit in obstructii inflamatorii:

erizipel repetat; extirparea chirurgicala a statiilor limfatice in neoplasme; blocarea ganglionilor, infalmatorie. In tarile tropicale, filarioze, parazitii se dezvolta in limfatice si in ganglionii limfatici, pe care le blocheaza, determinand elefantiazis.
Caracteristici generale: tegumentul are un aspect particular: in "coaja de portocala", cu foliculii pilosi depresati. Tegumentele ingrosate, indurate, prin reactie fibrotica, prin distensia cu lichid bogat in proteine. Se pot produce usor leziuni secundare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.