Ecuatia termica de stare

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.76

nivel: Facultate

Din aceasta conditie decurg imediat urmatoarele
Obs:a)Starile succesive de echilibru intr-o transformare(echilibru)difera intre ele prin variatii infinitezimale ale parametrilor de stare.
Aceste variatii trebuie sa fie suficient de mici pentru a nu fii decelate cu instrumentele de masura cele mai perfectionate.De fapt aceasta observatie va arata in general posibilitatea de trec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ecuatia termica de stare

Din aceasta conditie decurg imediat urmatoarele
Obs:a)Starile succesive de echilibru intr-o transformare(echilibru)difera intre ele prin variatii infinitezimale ale parametrilor de stare.
Aceste variatii trebuie sa fie suficient de mici pentru a nu fii decelate cu instrumentele de masura cele mai perfectionate.De fapt aceasta observatie va arata in general posibilitatea de trecere de la "conditia matematica de marime infinitezimala" la "conditia fizica de suficient de mic" in raport cu sensibilitatea instrumentala.

b)Deoarece numai starile de echilibru pot fi reprezentate prin puncte intr-o diagrama dintr-un anumit sistem de coordonate,transformarea la echilibru poate fi reprezentata printr-o curba care uneste starile succesive intermediare intre stare initiala si statrea finala
-Astfel intr-o transformare pe care o sufera un sistem "termoelastic"(variaza P,T si V),starile initiala si finala corespund starilor de echilibru 1( )si respectiv 2( )in sistemul de coordonate (P-V-T) rectangulare.

-Este comod sa se utilizeze diagrama (P-V),deci proiectiile ortogonale din spatiu pe planul (P-V) conform fig nr 1.
In cazul cand starile intermediare ale transformarii nu corespund echilibrului,numarul de parametrii de stare,respectiv numarul de parametrii ai transformarii este mai mare si in general acesti parametrii nu pot fi definiti prin anumite valori,astfel incat nu se pot reprezenta in diagrama(P-V-T).

De ex :In cazul indicat pot interveni :timpul,agitarea,geometria sistemului,parametrii care influenteaza schimbul de caldura cu mediul inconjurator si uniformizarea valorilor parametrilor sistemului.
c)Transformarea la echilibru poate fi inversata ca sens de la 1→2 respectiv de la 2→1,numai printr-o modificare infinit mica a parametrilor externi,cu sublinierea ca starile intermediare sunt aceleasi. Din aceasta cauza se utilizeaza denumirea de "transformare reversibila"
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.