Ecosistemul

1x punct

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Un ecosistem nu are granite definite, astfel el poate avea dimensiuni foarte mari (desertul Sahara), sau dimensiuni foarte mici (un iaz).Zona de intrepatrundere a doua ecosisteme, de exemplu o pasune naturala si un ecosistem agricol, se numeste ecoton.Evolutia ecosistemului reprezinta un proces, in urma caruia este restabilit in intregime, pe etape succesive, un ecosistem, ce a fost distrus anteri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ecosistemul

Un ecosistem nu are granite definite, astfel el poate avea dimensiuni foarte mari (desertul Sahara), sau dimensiuni foarte mici (un iaz).Zona de intrepatrundere a doua ecosisteme, de exemplu o pasune naturala si un ecosistem agricol, se numeste ecoton.Evolutia ecosistemului reprezinta un proces, in urma caruia este restabilit in intregime, pe etape succesive, un ecosistem, ce a fost distrus anterior, sau a carui biotop a fost schimbat intr-atat de mult, incat o mare parte din biocenoza a disparut. Restabilirea biocenozei are loc astfel, incat intre organismele ce vin are loc o succesiune, de la cele mai primitive la cele mai avansate.

Ecosistemele naturale exista in toate zonele geografice de la ecuator la poli.Ele pot forma compleze de ecosisteme denumite biomi(tundra, taigaua, padurea ecuatoriala, desertul, savanna, marile si oceanele).Niste exemple de biomi in tara noastra sunt Delta Dunarii, Marea Neagra. Exemple de ecosisteme: lac, padure, pestera, livada.

Datorita diferitelor biotopuri si biocenoze ecosistemele sunt variate.De exemplu un ecosistem cu o biocenoza saraca este pestera,iar un ecosistem cu o biocenoza mai bogata(cuprind numeroase specii) este o pajiste de campie.Exemple de ecosisteme naturale: Parcul National Portile de Fier si Rezervatia biosferei Delta Dunarii sunt unicate ecologice, care trebuie protejate si conservate, Raul, ecosistem acvatic in care structura biocenozelor este determinata de structura biotopurilor.

Marea Neagra, care este unica intre marile lumii prin caracteristicile biotopului si ale biocenozei. Lacul, ecosistem acvatic in care structura biocenozei este determinata de variatia factorilor abiotici. Padurea, care ramasa in regim ntural este un ecosistem complex si
stabil. Ea prezinta o stratificare caracteristica pe orizontala si
pe verticala. Tufarisurile si pajistile (pasuni si fanete), ecosisteme terestre care trebuie protejate, pentru ca reprezinta surse importante de producere a nutretului pentru animalele domestice.

Ecosisteme antropizate: care sunt facute prin contributia omului : livezi, lac de acumulare.Ecosistemele antropizate se extend incontinuu fiind in stransa legatura cu dezvoltarea societatii omenesti.Exemple de ecosisteme antropizate:culturi agricole,livezile,lacurile de acumulare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.