Ecopedologie

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.81

nivel: Facultate

In acest proces, plantele isi procura energia si substantele necesare cresterii si rodirii lor din atmosfera inconjuratoare si din sol - deseori si din substratul mineral al acestuia. Pentru a putea absorbi din sol apa si substantele nutritive, plantele isi formeaza un sistem de radacini de fixare si de absorbtie, ale carui densitate si dezvoltare in spatiul subpamantean sunt in functie in primul [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ecopedologie

In acest proces, plantele isi procura energia si substantele necesare cresterii si rodirii lor din atmosfera inconjuratoare si din sol - deseori si din substratul mineral al acestuia. Pentru a putea absorbi din sol apa si substantele nutritive, plantele isi formeaza un sistem de radacini de fixare si de absorbtie, ale carui densitate si dezvoltare in spatiul subpamantean sunt in functie in primul rand de conditiile de viata din acest spatiu, apoi de particularitatile biologice ale plantelor.

Solul, cu constitutie materiala, arhitectura interna si insusiri fizico-chimice si biologice specifice, constituie, impreuna cu stratul atmosferic apropiat, mediul de viata al plantelor, locul in care au loc procesele lor vitale, acumularile si transformarile de substante si de energie. Pedologia este stiinta care se ocupa de studiul solului, ca resursa si corp natural situat la suprafata scoartei terestre, sub toate aspectele sale.

Pedologia se ocupa deci de constituentii specifici solului, de organizarea si relatiile dintre acestia, de geneza si evolutia solului, inclusiv de dinamica proceselor actuale in raport cu factorii de mediu, de proprietatile fizice si chimice si problemele utilizarii ratinale a solului in diferite ramuri ale economiei.Etimologic, termenul de pedologie este de origine greaca,provenind din cuvintele "pedon" (=pamant, sol, ogor) si "logos" (=vorbire, stiinta). Termenul a fost folosit pentru prima data de Frederick Fallou (1862), in lucrarea sa "Pedologie sau stiinta generala si speciala a solului".

In acest context, un inginer specializat in ingineria sistemelor biotehnice si ecologice, trebuie sa cunoasca solul ca mediu de viata al plantelor. Ecopedologia este disciplina de sinteza intre ecologie si pedologie, care studiaza interactiunile dintre componentele abiotice (uniditate, porozitate, textura, apa accesibila, aer, compozitie chimica, alcalinitate, aciditate, consistenta etc.) si biotice (microorganisme, rizosfera, microfite si macrofite) din sol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.