Economisirea

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Facultate

Daca e vorba de un tanar, ii spun: A Nu pot sa cred ca nu-ti pasa cat cheltuiesti! >>De obicei, se lumineaza la fata. Daca l-as fi atacat in privinta sanatatii sau a stigmatului social, s-ar fi simtit prins pe picior gresit, dar daca e vorba de bani... A Pai pot sa-mi permit. Nu inseamna decat suma X pe saptamana si cred ca merita. E singurul meu viciu, singura mea placere. >> s.a.m.d.Daca fumea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economisirea

Daca e vorba de un tanar, ii spun: A Nu pot sa cred ca nu-ti pasa cat cheltuiesti! >>De obicei, se lumineaza la fata. Daca l-as fi atacat in privinta sanatatii sau a stigmatului social, s-ar fi simtit prins pe picior gresit, dar daca e vorba de bani... A Pai pot sa-mi permit. Nu inseamna decat suma X pe saptamana si cred ca merita. E singurul meu viciu, singura mea placere. >> s.a.m.d.Daca fumeaza 20 de tigari pe zi, ii spun: A Totusi nu-mi vine sa cred ca nu-ti pasa de bani. Pe toata durata vietii dumitale, ai sa cheltuiesti peste 40 000 de lire sterline. Si ce faci cu banii astia?

Nici macar nu le dai foc sau nu-i arunci la gunoi. Ii folosesti de fapt ca sa-ti ruinezi sanatatea fizica, sa-ti distrugi nervii si increderea in sine, sa induri o viata intreaga de sclavie, de respiratie urat mirositoare si dinti patati. Asta te cam ingrijoreaza, nu-i asa? >>
In acest moment devine clar, mai ales daca fumatorul e un tanar, ca nu s-a gandit niciodata la suma platita intr-o viata. Pentru majoritatea fumatorilor, nici pretul unui pachet nu e prea mic. Cateodata calculam cat cheltuim pe saptamana si suma ne alarmeaza. Foarte rar (si numai cand ne gandim sa ne lasam) estimam suma anuala - iar rezultatul ne inspaimanta - dar cat cheltuim intr-o viata...asta pare de necrezut.

Totusi, pentru ca se simte atacat, fumatorul va replica: A Pot sa-mi permit. Pe saptamana e doar atat. >> Recurge la trucurile oricarui agent de vanzari - insa o face pe spinarea lui.Atunci ii spun: A Iti fac o oferta pe care nu poti s-o refuzi. Da-mi 1 000 de lire acum si eu o sa-ti dau gratis tigari tot restul vietii. >>Daca i-as fi propus sa-I preiau o datorie de 40 000 de lire pentru 1 000 de lire, fumatorul m-ar fi pus sa semnez contractul imediat. Cu toate astea, absolut nici un fumator invederat - si tine cont ca nu vorrbesc de cei ca tine, care vor sa se lase, ci de fumatorii care n-au deloc intentia asta - nu mi-a acceptat vreodata oferta. De ce?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.