Economie politica

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Operatiuni financiare care reflecta relatiile dintre agentii care au nevoie de finantare si agentii care ofera posibilitati de finantare.
Aceasta operatiune reflecta pe de o parte capacitatea agentlor economici care au nevoie de a acoperi datorii , creante , credite etc. , iar pe de alta parte , capacitatea agentilor care au disponibilitati de finantare , de a utiliza aceasta disponibilitat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economie politica

Operatiuni financiare care reflecta relatiile dintre agentii care au nevoie de finantare si agentii care ofera posibilitati de finantare.
Aceasta operatiune reflecta pe de o parte capacitatea agentlor economici care au nevoie de a acoperi datorii , creante , credite etc. , iar pe de alta parte , capacitatea agentilor care au disponibilitati de finantare , de a utiliza aceasta disponibilitate.
Operatiuni de repartitie care transfera veniturile intre diferiti agenti economici . - salarii , dividende , chirii , dobanzi etc .
Operatiuni cu exteriorul care indica ansamblul fluxurilor economice intre agentii rezidenti si agentii nerezidenti.

Agentii economici dezvolta intre ei operatiuni economice care pot fi reperate prin fluxuri economice .
Fluxurile economice - sunt variatiile cantitatilor de bunuri si servicii (fluxuri reale ) sau de moneda (fluxuri monetare) inregistrate intre 2 date calendaristice ca urmare a miscarii acestor bunuri si servicii de la un agent economic la altul .
Analiza fluxurilor economice permite punerea in evidenta a circuitului economic care reprezinta o imagine simplificata a activitatii economice prin intermediul circulatiei bunurilor , serviciilor si monedei intre agentii economici.

Fig. 5.2 pag. 33
Daca consideram ca bunurile necesare nu pot fi obtinute decat prin productie (P) si din import (Ip) , atunci utilizarea acestora presupune : Consumul (C) - care poate fi la nivelul gospodariei , intreprinderii sau administratiei Investitiile (Iv) - in scopul continuarii sau extinderii activitatilor Exportul (Ex) - in cazul in care se poate patrunde in economia mondiala Variatia stocurilor ( ^ S) - pastrarea produsului pt. activitati ulterioare sau din cauza imposibilitatii vanzarii sale
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.