Economie politica

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.87

nivel: Facultate

FIRMA ESTE O UNITATE IN CARE SE IAU DECIZII LEGATE DE PRODUCEREA SI VANZAREA DE BUNURI ECONOMICE SI DE OBT DE PROFIT. INTR-O ECONOM.DE PIATA RESIRSELE SUNT ALOCATE PRIN INTERMEDIUL PIETELOR PE CARE ACTIONEAZA CELE 2 FORTE, CEREREA SI OFERTA. INTRE FIRMELE DE DIVERSE TIPURI SI MARIMI POT AVEA LOC VZ SAU CUMP. O FUZIONARE INSEAMNA REUNIREA A 2 SAU MAI MULTE FIRME. O CUMP. INSEAMNA ACHIZITIONAREA UNE[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economie politica

FIRMA ESTE O UNITATE IN CARE SE IAU DECIZII LEGATE DE PRODUCEREA SI VANZAREA DE BUNURI ECONOMICE SI DE OBT DE PROFIT. INTR-O ECONOM.DE PIATA RESIRSELE SUNT ALOCATE PRIN INTERMEDIUL PIETELOR PE CARE ACTIONEAZA CELE 2 FORTE, CEREREA SI OFERTA. INTRE FIRMELE DE DIVERSE TIPURI SI MARIMI POT AVEA LOC VZ SAU CUMP. O FUZIONARE INSEAMNA REUNIREA A 2 SAU MAI MULTE FIRME. O CUMP. INSEAMNA ACHIZITIONAREA UNEI FIRME DE CATRE UN GRUP DE INVESTITORI. SE DISTING 3 TIPURI DE FUZIONARI SAU CUMP.: ORIZONTATALE, VERTICALE SI CONGLOMERATE.

1.ORIZONTALE-AU LOC INTRE FIRME CARE PRODUC BUNURI ECONOMICE SIMILARE; 2.VERTICALE-AU LOC INTRE FIRME CARE PARTICIPA IN ETAPE DIFERITE LA UN PROCES DE PRODUCTIE.ELE POT FI IN AMONTE SAU IN AVAL. INAVAL INSEAMNA UNIREA CU FIRME AFLATE MAI APROAPE DE PIATA PE CARE E VANDUT PRODUSUL IAR IN AMONTE INSEAMNA UNIREA CU O FIRMA DE LA CARE O ALTA FIRMA SE APROVIZIONEAZA CU ANUMITE COMPONENTE.3. CONGLOMERATE- ARE LOC INTRE FIRME IN CARE NU EXISTA INTERESE COMUNE CLARE DE PRODUCTIE.
FUZIONARILE SI CUMP URMARESC CRESTEREA EFICIENTEI ACTIVITATII ECONOMICE DATORITA AVANTAJELOR OFERITE DE O ACTIVITATE MAI EXTINSA SI MAI DIVERSIFICATA.

ACESTE AVANTAJE SUNT:1.POSIBILITATEA PRACTICARII UNUI MANAGEMENT MAI EFICIENT, CARE SA ADUCA PROFIT MAI MARE DATORITA UNOR CONDITII FAVORABILE.2.ASIGURAREA DE FONDURI PE CARE FIRMA TINTA NU LE-A OBT PANA IN MOM FUZIUNII.3.ASIGURAREA ACCESULUI PE NOI PIETE.4.DETINEREA AVANTAJELOR DE SCARA. REALITATEA DOVEDESTE CA UNELE FUZIONARI AU CONDUS LA CRESTEREA PROFITULUI, IAR ALTELE LA SCADEREA LUI. DE-A LUNGUL TIMPULUI FUZIONARILE DE SUCES SE CONSOLIDEAZA, IAR CELE SOLDATE CU ESEC SUNT ABANDONATE.FUZIONARILE DE SUCCES DE TIP CONGLOMERAT AU AVUT LA BAZA CAUZE , CUM SUNT:1.DISPERSIA RISCULUI, IN CAZUL IN CARE O FIRMA ARE ACTIVITATI IN RAMURI ALE ECONOMIEI DIFERITE.2.OBTINEREA UNOR AVANTAJE, CUM SUNT:a).

POSIBILITATEA DE A TRANSFERA BANI DE LA O FIRMA LA ALTA IN CAZUL ACELEIASI STRUCTURI ORGANIZATORICE; b) POSIBILITATI SPORITE DE A OBTINE CREDITE, POSIBILITATEA IMPARTASIRII RECIPROCE A REZULTATELOR BUNE OBTINUTE IN ACTIVITATEA DE MARKETING DE CATRE UNITATILE COMPONENTE. UNELE FUZIUNI DIN TARI CU ECONOMIE DE PIATA CONSOLIDATA (MAREA BRITANIE, SUA)NU S-AU SOLDAT CU REZULTATE SCONTATE, DAT UNOR CAUZE CUM SUNT:1.PRACTICAREA UNUI MANAGEMENT MAI PUTIN INSPIRAT.2.NEREALIZAREA ECONOMIILOR DE SCARA.3. INSUFICIENTA ACTIVITATILOR DE MARKETING SI EXPERTIZA FINANCIARA CARE SUNT SPECIFICE UNUI DOMENIU ECONOMIC........IN CAZUL IN CARE INEFICIENTA UNEI FIRME ESTE GENERATA DE UN MANAGEMENT GRESIT SAU DE O ORGANIZARE PROASTA.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.