Economie mondiala

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Comertul de produse primare depinde in cea mai mare parte de tarile industrializate, importatoare a acestor produse si ca urmare lor le revine sarcina elaborarii unor programe adecvate care sa influenteze acest segment al pietei.Cea care promoveaza o politica de accelerare a dezvoltarii economice a tarilor in dezvoltare, dar si a celor subdezvoltate, dar si o rezolvare a problemei produselor prim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economie mondiala

Comertul de produse primare depinde in cea mai mare parte de tarile industrializate, importatoare a acestor produse si ca urmare lor le revine sarcina elaborarii unor programe adecvate care sa influenteze acest segment al pietei.Cea care promoveaza o politica de accelerare a dezvoltarii economice a tarilor in dezvoltare, dar si a celor subdezvoltate, dar si o rezolvare a problemei produselor primare este UNCTAD (Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare).

UNCTAD a fost creata in 1964 in urma primei sesiuni a conferintei care a avut loc la Geneva si face parte din sistemul Natiunilor Unite, fiind specializata in probleme comertului si dezvoltarii pe plan mondial. Are 188 de tari membre la care se adauga si numeroase organisme interguvernamentale si ONG, care participa la lucrarile sale in calitate de observatori. Statele participante se impart in 4 grupuri in functie de criterii economice si geografice:

Aceasta ultima faza mai este numita si "economie fara frontiere", fiind caracterizata printr-o dezvoltare a operatiilor financiare si comerciale derulate prin mijloace tehnologice moderne 24 de ore din 24. caracteristic acestei etape, referitor la tehnologia telecomunicatiilor, este Internetul. Daca in 1997 erau mai mult de 55 de milioane de persoane conectate la Internet, in 2001 cifra lor depaseste 750 de milioane. Vanzarile prin intermediul comertului electronic - 15 miliarde dolari in 2002.

Sintetizand, se poate spune ca, in cazul globalizarii, este vorba de o adancire a interdependentelor pe linie verticala, prin internationalizarea productiei, prin cresterea rolului investitiilor straine directe (ISD) si a relatiilor financiar valutare, liberalizarea schimburilor, a invotiilor in stiinta si tehnologia comunicatiilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.