Economie europeana - Intrebari pentru examen

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

3. Tari cum sunt Anglia, Franta, Olanda, Belgia, Italia, Germania, Spania si Portugalia nu au jucat un rol in istoria economica a colonialismului.
4. La sfarsitul secolului al-XIX-lea si inceputul secolului XX, in urma unui proces istoric economic indelungat, putem vorbi despre formarea unei entitati globale - economia mondiala, in care economiile nationale constituie celula de baza. Acesta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economie europeana - Intrebari pentru examen

3. Tari cum sunt Anglia, Franta, Olanda, Belgia, Italia, Germania, Spania si Portugalia nu au jucat un rol in istoria economica a colonialismului.
4. La sfarsitul secolului al-XIX-lea si inceputul secolului XX, in urma unui proces istoric economic indelungat, putem vorbi despre formarea unei entitati globale - economia mondiala, in care economiile nationale constituie celula de baza. Acesta afirmatie este adevarata sau falsa ?

5. Verificarea progreselor inregistrate este facuta de subcomitetele mixte pentru problemele vamale din cadrul Acordurilor Europene.
6. In privinta simplificarii si armonizarii procedurilor vamale ele sunt analizate si de Organizatia Mondiala a Vamilor, de sub egida OMC, care nu este un forum tehnic implicat in problematica sistemelor vamale.
7. In contextul economiilor moderne unde factorul timp a devenit o preocupare majora pentru producatori, comercianti, cumparatori, accesul rapid pe piata devine vital si controlul vamal trebuie redus si simplificat la maximum.

8. Comertul intra- si extra-comunitar poate fi efectuat fara nici un fel de control sau supraveghere, iar procedurile si practicile vamale trebuie unificate si aplicarea lor trebuie sa fie uniforma in cuprinsul Comunitatii.
9. Armonizarea intereselor comunitare cu cele nationale nu s-a realizat in domeniul PCC, ceea ce a impus negocieri pentru protejarea interesului comun si ajungerea la compromisuri pentru protejarea intereselor nationale specifice.

10. Desi activitatea de standardizare s-a intensificat apreciabil in ultimii 10 ani (dupa Maastricht) principiul recunoasterii reciproce a continuat sa fie aplicat pe scara larga cu
limitele sale specifice, iar activitatea de reglementare la nivel national a fost in unele domenii
excesiva, in altele ori insuficienta ori ineficienta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.