Economia medievala

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Gimnaziu

In aceasta perioada se poate observa un progres vizibil in economia si, mai ales, in tehnica agricola. Aici evolutia agriculturii impreuna cu colonizarea rurala vor duce la imbunatatirea treptata a utilajului agricol si mai ales, a tehnicii agricole, producand o reactie in lant ce va duce la cresterea productiei agricole la unitatea de suprafata. Se cunoaste in acest moment trecerea de la plugul f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economia medievala

In aceasta perioada se poate observa un progres vizibil in economia si, mai ales, in tehnica agricola. Aici evolutia agriculturii impreuna cu colonizarea rurala vor duce la imbunatatirea treptata a utilajului agricol si mai ales, a tehnicii agricole, producand o reactie in lant ce va duce la cresterea productiei agricole la unitatea de suprafata. Se cunoaste in acest moment trecerea de la plugul fara roti la cel cu roti, in acest moment putandu-se vorbi si de o asolare mai buna a pamantului, ce va trece de la cea bienala la cea trienala.

Odata cu asolamentul trienal se putea obtine culturi simultane de toamna si iarna, ramanand din acelasi lot si pamant necultivat. Astfel in urma acestor masuri apare un proces productiv mare, calitatea fiind mai buna, cantitatea mai mare, iar metodele agricole productive se vor raspandi excelent morile de vant, se extind culturile de ovaz, se imbunatateste sistemul de inhamare, folosindu-se astfel calul pentru muncile agricole. Se va extinde de asemenea folosirea gunoiului de grajd pentru fertilizarea ogoarelor, dar mai ales a gradinilor.

Acestea vor atrage dupa sine impartirea bunurilor dintr-o obste, ducand la bunuri funciare de existenta comuna, precum padurea, pasunile, pamanturile nelucrate, apele, si bunuri individuale aflate in posesia oricarei gospodarii. Se mai cunosc si "campurile deschise", pasuni, miristi sau fanete, unde se imprejmuiau recoltele cu ingradituri mobile si unde animalele erau lasate sa pasca. Pe de alta parte apar si "campuri imprejmuite" permanent care nu erau date folosirii comune. De asemenea printre utilaje se cunoaste folosirea aplicatiilor hidraulice, diversificandu-se sistemul de morarit. Pas cu pas toate acestea duc la o mai buna dezvoltare economica si mai ales la un comert destul de prielnic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.