Economia intreprinderii si managementul competitiv

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.64

nivel: Facultate

Responsabilitatile managerului depind de treapta ierarhica pe care se situeaza si de marimea afacerii. Astfel:
Managerul este raspunzator pentru activitatea sa si cea a subordotilor. Acesta trebuie sa elaboreze obiective concrete si criterii de evaluare pentru a face actiunile lor cat mai eficiente. De asemenea, managerul este responabil de actiunile subordonatilor, pentru ca realizarile s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economia intreprinderii si managementul competitiv

Responsabilitatile managerului depind de treapta ierarhica pe care se situeaza si de marimea afacerii. Astfel:
Managerul este raspunzator pentru activitatea sa si cea a subordotilor. Acesta trebuie sa elaboreze obiective concrete si criterii de evaluare pentru a face actiunile lor cat mai eficiente. De asemenea, managerul este responabil de actiunile subordonatilor, pentru ca realizarile sau nerealizarile acestora din urma sunt considerate o reflectare a succesului sau insuccesului managerului.

Managerul trebuie sa asigure un echilibru intre scopuri si prioritati aflate in competitie. In situatiile in care obiectivele organizationale, problemele si necesitatile firmei nu sunt in concordanta cu resursele de care dispune, trebuie sa-si elaboreze o ordine de prioritate, acordand atentie, in primul rand, problemelor cele mai importante.

Gandeste analitic si conceptual. Pentru a trata problemele ce apar pe parcursul activitatii, trebuie sa procedeze la “sectionarea” si analiza problemelor in elemente componente, dar trebuie sa nu piarda din vedere ansamblul problemei si implicatiile unei anumite solutionari.

Actionează ca mediator.. Este important sa existe o armonizare intre interesele individuale, de grup, si cele ale organizatiei, in ansamblul ei, deci sa existe o comunicare stransa intre manager si restul salariatilor “CATENA” S.R.L.

Aplica un stil adecvat fiecarei situatii in parte. Managerul trebuie sa asigure suportul motivational al grupului de salariati pentru a-i incuraja in activitatea lor si astfel, afacerea sa fie mai profitabila.

Reprezinta un simbol, de aceea, corectitudinea si loialitatea acestuia fata de firma pot fi insuflate si celorlalti salariati. Ia decizii eficiente. In acest scop, managerul, trebuie sa analizeze si sa compare ansamblul de informatii si sa le treaca prin filtrul propriilor rationamente.

1.5. Activitatea societății
Exercițiul economico – financiar începe la 1 ianuarie și se încheie la 31 decembrie al fiecărui an. Angajarea personalului societății se face de către administratori cu respectarea legislației în vigoare. Firma va întocmi bilanțul contabil și contul de profit și pierdere , va ține evidența activităților economico-financiare în conformitate cu normele referitoare la organizarea și conducerea contabilității la societățile comerciale din România.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.