Economia in epoca metalului

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.57

nivel: Liceu

In agricultura au fost asimilate obiecte de calitate mai buna - securi, sapaligi, topoare de bronz - care au permis extinderea suprafetelor cultivate si, de asemenea, a permis cresterea randamentului muncilor agricole. Vitele capata intrebuintare practica prin folosirea atelajelor (plugul cu brazdar, carul primitiv). Un moment economic important al acestei perioade este producerea primei mari divi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economia in epoca metalului

In agricultura au fost asimilate obiecte de calitate mai buna - securi, sapaligi, topoare de bronz - care au permis extinderea suprafetelor cultivate si, de asemenea, a permis cresterea randamentului muncilor agricole. Vitele capata intrebuintare practica prin folosirea atelajelor (plugul cu brazdar, carul primitiv). Un moment economic important al acestei perioade este producerea primei mari diviziuni sociale a muncii care a constat in specializarea unor comunitati in cultivarea pamantului, iar a altora in cresterea animalelor.

Epoca fierului (sec. VIII i. Hr.) Este reprezentata pe teritoriul tarii noastre de cultura de Basarabi de origine tracica si dacica. Noul context economico-social a favorizat procesul de teritorializare. Acum incepe constituirea de obsti satesti si aparitia familiilor monogame.Metalurgia fierului a contribuit la perfectionarea uneltelor si in acest context mestesugurile au cunoscut un important progres. Productia ceramica devine de masa prin folosirea rotii olarului.

Are loc crearea centrelor miniere si a atelierelor mestesugaresti.
Acum are loc a doua mare diviziune a muncii - respectiv specializarea mestesugurilor.Schimbul a devenit necesar si relativ regulat o data cu prima mare diviziune sociala a muncii, iar necesitatea acesteia s-a amplificat ca urmare a celei de a doua diviziuni sociale a muncii. Din acest motiv a aparut moneda, straina, de origine greaca si romana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.