Economia imateriala - Serviciile in economie

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Liceu

Invizibilul, incluzand si serviciile, are o contributie majora la
formarea venitului national si creeaza cea mai mare parte a locurilor de munca din tarile cu economie dezvoltata. Tranzactiile internationale invizibile, denumite si tranzactii "imateriale" 1, reprezinta mai mult de o treime din comertul mondial, inregistrand o dinamica mai inalta decat cea a comertului cu bunuri materiale ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Economia imateriala - Serviciile in economie

Invizibilul, incluzand si serviciile, are o contributie majora la
formarea venitului national si creeaza cea mai mare parte a locurilor de munca din tarile cu economie dezvoltata. Tranzactiile internationale invizibile, denumite si tranzactii "imateriale" 1, reprezinta mai mult de o treime din comertul mondial, inregistrand o dinamica mai inalta decat cea a comertului cu bunuri materiale care la randul sau depaseste cresterea productiei industriale mondiale.

Insumand valorile tranzactiilor internationale invizibile, a fluxurilor generate de reteaua globala a mass-media si a fluxurilor financiare internationale, rezulta ca volumul fluxurilor internationale imateriale ( tranzactii plus informatii si capital) este de 50-70 ori mai mare decat cel al comertului international cu bunuri materiale2.

Putem afirma ca fluxurile invizibile joaca rolul de liant in procesul
contopirii, la scara planetara, a bunurilor, capitalurilor, informatiilor, ideilor si imaginilor, cuprinse in actuala structura geoeconomica. Capacitatea de administrare a imaterialului a devenit una din calitatile esentiale ale intreprinderii. Administrarea comunicarii reprezinta o arma in lupta cu concurenta, atat pe piata interna cat si pe cea externa, iar imaginea de marca se constituie in avantaj concurential in cazul firmelor de renume.

Informatia, ca resursa, poate fi captata, transformata, stocata si reprodusa;omniprezenta, ea este in acelasi timp factor de pro-ductie, produs de consum si variabila economica. Informatiile din carti, ziare, dischete etc. se transforma in fluxuri continue si interconectate vehiculate si diseminate prin retelele audiovizuale si telematice. Cresterea exploziva a volumului de informatii creeaza premizele unor mutatii calitative ce vor cuprinde toate sferele activitatii umane.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.