Echipamente de retea

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

O placa de retea tipica are o pereche BNC sau AUI unde cablul de retea este conectat si cateva leduri informeaza utilizatorul asupra starii active a retelei si a transmiterii sau nu a unor date in retea.
Hub-ul este un dispozitiv central folosit in retelele de tip stea, care repeta sau amplifica semnale, permitand retelei sa se extinda prin adaugarea de statii. De exemplu un hub Ethernet ar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Echipamente de retea

O placa de retea tipica are o pereche BNC sau AUI unde cablul de retea este conectat si cateva leduri informeaza utilizatorul asupra starii active a retelei si a transmiterii sau nu a unor date in retea.
Hub-ul este un dispozitiv central folosit in retelele de tip stea, care repeta sau amplifica semnale, permitand retelei sa se extinda prin adaugarea de statii. De exemplu un hub Ethernet are in mod normal 8, 12 sau 16 porturi RJ-45, fiecare din acestea putand fi conectat la un calculator, statie de lucru sau server. Deasemenea, portul BNC al hubului poate fi conectat la un cablu coaxial pentru a lungi reteaua.

Puntile convertesc tipurile de date din retea si efectueaza transmisii de date prin setari de baza. Puntile furnizeaza conexiuni intre LAN-uri. Deasemenea ele verifica datele pentru a determina daca se va trece peste punte. Acest lucru face ca fiecare segment din retea sa fie mai eficient.Switch-urile adauga un avantaj in controlul de trasferuri de date. Ele determina daca data trebuie sa ramana in LAN si transfera informatia doar conexiunii care are nevoie. O alta diferenta intre punti si switch-uri este aceea ca switch-urile nu modifica formatul informatiei transmise.

Componentele fiecarei unitati, numite layere, sunt interschimbabile. Acestea indeplinesc aceeasi sarcina, dar in moduri diferite. Una dintre aceste sarcini de comunicare implica tratarea aspectelor fizice ale retelei, placa de retea si mijlocacele de transport. In acest sens, placile Ethernet reprezinta exemplul cel mai cunoscut. Cand se schimba placa de retea, pur si simplu se incarca un nou driver pentru placa, dar nu este nevoie schimbarea Network Layer sau aplicatia. O alta sarcina a layerului fizic este de a formata datele astfel incat acestea sa poata fi transferate prin cablu. Semnalele care apar trebuie sa reflecte structura fizica a mijlocului de transport.

In timp ce Physical Layer doar trimite date de la un capat al cablului la celalalt, Network Layer se asigura ca datele vor ajunge la destinatie. Transport Layer selecteaza serviciul corespunzator de pe computerul care trimite datele si, in cazul lui TCP, se asigura ca aceste date ajung la destinatie in siguranta si in ordinea corecta. Daca se intampla ca un pachet sa se piarda, TCP il va retransmite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.