E necesara o biopsie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Biopsia poate fi evitata prin folosirea noilor tehnici de vizualizare. Cauta un medic care-ti poate intelege dorintele si prioritatile. De exemplu, unii specialisti prefera biopsia stereotactica, scopul lor fiind de a descoperi diagnosticul extirpand cat mai putin tesut cu putinta. Altii prefera sa aiba imagini cat mai concludente ale sanului si nu sa descopere diagnosticul la biopsie; dar daca es[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: E necesara o biopsie

Biopsia poate fi evitata prin folosirea noilor tehnici de vizualizare. Cauta un medic care-ti poate intelege dorintele si prioritatile. De exemplu, unii specialisti prefera biopsia stereotactica, scopul lor fiind de a descoperi diagnosticul extirpand cat mai putin tesut cu putinta. Altii prefera sa aiba imagini cat mai concludente ale sanului si nu sa descopere diagnosticul la biopsie; dar daca este necesara o biopsie, prefera sa faca o extirpare a nodulului - scopul lor este sa faca primul pas in tratarea cancerului, atunci cand el exista.

Cum se procedeaza: Intr-un cabinet de radiologie - vei fi asezata pe o masa, sanii vor fi comprimati simultan si ti se vor face mamografii pentru a putea "ghida" acul in directia nodulului.
Dureros? Se administreaza anestezie locala.
Ce urmeaza? Este ideal pentru a analiza anomaliile ce apar la mamografie. Uneori se poate indeparta mai mult tesut mamar, ramanand cicatrice si deformari ale sanului.
Biopsia prin incizie chirurgicala

Cum se procedeaza: Intr-un spital sau un cabinet de chirurgie - se va face o incizie in piele pentru a descoperi nodulii suspecti. Se va extrage o mostra si incizia va fi inchisa cu copci. Biopsia poate lasa cicatrice si astfel viitoarele mamografii vor fi mai greu de interpretat. Dureros? Anestezia locala sau generala.
Ce urmeaza? Este cea mai buna optiune atunci cand nodulul este mare. Extirparea lui va deforma sanul. Urmeaza examinarea lui de catre medicul patolog.

Cum se procedeaza: Intr-un spital sau cabinet de chirurgie - chirurgul extirpa intregul nodul, precum si tesutul ce-l inconjoara.
Dureros? Anestezie locala sau generala.
Ce urmeaza? Nodulul si tesutul ce-l inconjoara sunt trimise la laborator spre examinare. S-ar putea sa nu mai fie nevoie de o noua interventie chirurgicala, chiar daca s-a descoperit ca este cancer.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.