ESDP - Aplicarea si programele selectate

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.78

nivel: Facultate

Perspectiva dezvoltarii euro-coridoarelor trebuie sa delimiteze zonele cu activitati economice in crestere, de cele care se doresc a fi protejate. consolidarea oraselor si regiunilor de la granita externa a UE, prin echilibrarea accesului la facilitatile de telecomunicatii si accesibilitate intercontinentala. Se urmareste crearea unor "orase-porti", prin care UE sa intensifice relatiile de colabor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: ESDP - Aplicarea si programele selectate

Perspectiva dezvoltarii euro-coridoarelor trebuie sa delimiteze zonele cu activitati economice in crestere, de cele care se doresc a fi protejate. consolidarea oraselor si regiunilor de la granita externa a UE, prin echilibrarea accesului la facilitatile de telecomunicatii si accesibilitate intercontinentala. Se urmareste crearea unor "orase-porti", prin care UE sa intensifice relatiile de colaborare cu state din afara Uniunii, catre sudul continentului.conservarea si dezvoltarea biodiversitatii in regiunile UE.

Crearea unei retele ecologice europene se bazeaza pe colaborarea spatiala a diferitelor politici comunitare cu masuri corespunzatoare ce pot fi implementate la nivel national. Sunt vizate ca masuri, implicarea palierelor locale si regionale in identificarea elementelor ce compun aceasta retea ecologica(parcuri nationale) si relatiile ce se stabilesc in cadrul acesteia.dezvoltarea unui patrimoniu cultural european.Se urmareste promovarea si mentinerea unui echilibru, in contextul globalizarii, a unei variate identitati europene, prin combinarea strategiilor de conservare coerente cu necesitatile de dezvoltare economica si regionala.

Directiile si instrumentele planificarii spatiale trebuiesc identificate si dezvoltate atat pentru situri de patrimoniu si pentru arii dispersate pe teritoriul UE, dar care au un trecut istoric comun(ex: mostenirea celtilor), cat si pentru situri de importanta internationala(ex: Venetia). necesitatea unui management integrat al zonelor de coasta - I.C.Z.M. - care reprezinta o provocare in dezvoltarea spatiala a UE. Devine evidenta nevoia unei abordari diferite, cand vorbim de responsabilitatile comunitatii, a aplicarii obiectivelor si optiunilor politicii spatiale.

- este necesar ca politicile spatiale ale comunitatii sa nu fie in conflict sau sa se anuleze reciproc. De aceea cadrul ESDP-ului se constituie prin aplicare, ca fiind voluntar, bazandu-se pe cooperarea, consultanta si intelegerile dintre elaboratorii acestei politici cu organele abilitate la nivel comunitar, national si regional. Pentru aplicarea unor politici spatiale eficiente, suportul publicului joaca un rol definitiv.Proiectele pentru dezvoltarea durabila echilibrata si de investitii in regiunile de granita pot fi intarite prin atingerea consensului mutual intre partile implicate, prin aranjamente politice si prin adaptarea legislatiei nationale si prin evaluarea interguvernamentala a efectelor spatiale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.