EBank - sistem bancar de plati electronice si informatii la distanta

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Tendinta generala este clara, ea reflectandu-se si asupra tarii noastre. Bancile romanesti sunt acum la concurenta cu bancile "din afara" si trebuie sa se adapteze noilor provocari ale pietei.
In acest sens au aparut o serie de servicii care se doresc a fi trepte evolutive spre viitor: unele banci ofera servicii vocale care pun la dispozitie informatii privind conturile, altele folosesc fax[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: EBank - sistem bancar de plati electronice si informatii la distanta

Tendinta generala este clara, ea reflectandu-se si asupra tarii noastre. Bancile romanesti sunt acum la concurenta cu bancile "din afara" si trebuie sa se adapteze noilor provocari ale pietei.
In acest sens au aparut o serie de servicii care se doresc a fi trepte evolutive spre viitor: unele banci ofera servicii vocale care pun la dispozitie informatii privind conturile, altele folosesc faxul pentru a trimite astfel de informatii etc.

Articolul de fata doreste sa prezinte un exemplu practic a modului in care o banca isi poate extinde serviciile la sediul clientului cu ajutorul sistemelor electronice.
Va fi prezentat produsul eBank realizat de compania romaneasca SoftNet in colaborare cu o banca din Romania.
Nu vom insista asupra detaliilor tehnice, ci asupra principiilor care stau la baza produsului pentru ca sa poata vedea cititorii cu usurinta avantajele si simplitatea unui astfel de sistem.

In acelasi timp, in aceasta prezentare vom incerca sa ne adresam atat specialistilor din domeniul bancar, cat si beneficiarilor finali ai unui astfel de sistem.
Prezentare generala
eBank este proiectat si realizat ca un complement al sistemului informatic utilizat de o banca in mod curent, adaugand numai noi facilitati de electronic banking, deschizand practic un "ghiseu" al bancii la sediul clientilor acesteia.

Sistemul permite clientilor introducerea tuturor Ordinelor de Plata pe care le au de facut partenerilor de afaceri, apoi le transmite automat catre banca unde sunt verificate si prelucrate, eliminand necesitatea deplasarii clientului la banca pentru a aduce fizic aceste documente.
Dupa prelucrare, la urmatoarea conectare intre client si banca sunt transmise inapoi clientului confirmarile operatiilor facute impreuna cu celelalte operatii (incasari, dobanzi, comisioane etc.) efectuate de banca in contul curent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.