Dureri de spate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Ramaneti activ. Dati uitarii vechea recomandare de a va dedica odihnei toAZtale la pat. Exista studii clinice care atesta ca persoanele care au facut exerAZcitii fizice s-au intors la lucru mai repede decat cele inactive.Daca trebuie sa stati la pat, reduceti cat mai mult perioada. "Cei mai multi dintre oameni cred ca l saptamana de odihna la pat le va lua durerea", spune specialistul in probleme [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dureri de spate

Ramaneti activ. Dati uitarii vechea recomandare de a va dedica odihnei toAZtale la pat. Exista studii clinice care atesta ca persoanele care au facut exerAZcitii fizice s-au intors la lucru mai repede decat cele inactive.Daca trebuie sa stati la pat, reduceti cat mai mult perioada. "Cei mai multi dintre oameni cred ca l saptamana de odihna la pat le va lua durerea", spune specialistul in probleme ale spatelui David Lehrman. "Dar nu e asa. Pentru fiecare saptamana de odihna la pat este nevoie de 2 saptamani penAZtru reabilitare."

Un studiu clinic intreprins pe bolnavi spitalizati din cauza durerilor acuAZte de spate arata ca cei care au stat in repaus la pat numai 2 zile s-au intors la activitatea lor mai devreme si s-au refacut mult mai repede decat cei care au petrecut la pat l saptamana intreaga.
Puneti-va durerea la gheata. Cea mai buna modalitate de a calma o duAZrere acuta este folosirea ghetei, spune specialistul in controlul durerii, Ro-nald Melzack. Gheata favorizeaza diminuarea umflaturii si a rasucirii musAZchilor spatelui. Pentru cele mai bune rezultate, spune el, faceti pe locul dureros un masaj cu un pachet de gheata -- sau o punga cu legume congeAZlate -- cam 7-8 minute, o data la cateva ore pe parcursul a 24-48 de ore.

Dupa gheata, treceti pe caldura. Dupa 24-48 de ore in care ati recurs la gheata, medicii recomanda sa se treaca pe caldura, spune chiropractorul si fizioterapeutul Milton Fried. Luati un prosop moale si muiati-1 in apa foarAZte calda. Stoarceti-1 si neteziti-1 bine, ca sa nu ramana nici o cuta. intin-deti-va pe burta, cu perne asezate sub solduri si glezne si infasurati proso-Pul transversal peste partea dureroasa a spatelui. Puneti o folie izolatoare

Simpla durere mecanica de spate necesita rareori interventia medicului, iar examinarea cu raze X este categoric descurajata. Totusi, exista o serie de simptome, indicii de avertizare sau factori tip "semnal rosu", spune Stephen Amiel, medic de familie. Daca aveti o durere de spate si daca recunoasteti cel putin una dintre urmatoarele manifestari, atunci categoric trebuie sa va adresati cat mai curand medicului:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.