Dureri de spate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

Coborati din pat prin rostogolire, in fiecare dimineata cand parasiti paAZrul, medicii va sfatuiesc sa va rostogoliti atent si incet. "Puteti reduce la miAZnimum durerea coborand din pat prin alunecare spre marginea patului", spuAZne dr. Lehrman. "Odata ajuns aici, tineti-va spatele teapan si coborati mai intai picioarele. Aceasta miscare va avea un efect de trambulina, ridicand din pat, drept in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dureri de spate

Coborati din pat prin rostogolire, in fiecare dimineata cand parasiti paAZrul, medicii va sfatuiesc sa va rostogoliti atent si incet. "Puteti reduce la miAZnimum durerea coborand din pat prin alunecare spre marginea patului", spuAZne dr. Lehrman. "Odata ajuns aici, tineti-va spatele teapan si coborati mai intai picioarele. Aceasta miscare va avea un efect de trambulina, ridicand din pat, drept in sus, partea superioara a corpului."

DUREREA CRONICA DE SPATE
Unele persoane sufera de durere cronica de spate, ea facand parte din viata lor cotidiana. Din diferite motive, durerea tine o perioada care pare o eterAZnitate. Alte persoane au de-a face cu o durere recurenta: cea mai mica misAZcare o poate starni. Urmatoarele sugestii sunt deosebit de folositoare aceloAZra care au dureri cronice, desi de ele pot sa beneficieze si cei cu dureri acute.
Sustineti-va salteaua. Obiectivul este de a va asigura ca patul nu se curbeaza in partea de mijloc atunci cand dormiti, spune dr. Fried. O tablie rezistenta si suficient de mare -- ca tablia unei mese vechi sau o foaie de placaj de 18 mm grosime -- plasata sub saltea va impiedica incovoierea saltelei.

Veti prelungi viata saltelei intorcand-o cu regularitate de pe o parte pe alta (atentie la spinare!) si schimbati-o definitiv dupa maximum 10 ani de folosinta.inecati-va durerea intr-un pat cu apa. Un pat cu apa, reglabil, care nu face prea multe valuri, este excelent pentru cele mai multe tipuri de probleAZme ale spatelui, spune dr. Fried. Dr. Abraham e de aceeasi parere: "in patuAZrile cu apa modificarea presiunii din diferite segmente ale corpului este aduAZsa la acelasi nivel. Datorita acestui fapt puteti ramane in aceeasi pozitie toata noaptea."

Deveniti un somnoros in forma de "S lenes". Un spate suferind nu-ti Permite sa dormi cu fata in jos. "Cea mai buna pozitie pentru cineva care se odihneste in pat este cea denumita pozitia unui AS lenes>>", spune dr. AbraAZham. "Puneti-va o perna sub cap si sub partea superioara a gatului, menti-neti-va spatele relativ drept in pat, apoi asezati o perna si sub genunchi."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.