Dureri cervicale

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.77

nivel: Liceu

Majoritatea tensiuAZnilor simtite in cap si a durerilor de cap provin de la gat sau umeri, spune medicul de familie Stephen Amiel. Asa ca aveti grija de gat, si capul va va fi recunoscator si el. Folositi gheata. Gheata ajuta la reducerea umflaturilor, asa ca este o aleAZgere buna daca v-a intepenit gatul, spune Griffin. Daca suprasolicitarea gaAZtului a fost usoara, aplicati o punga cu gheata inf[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dureri cervicale

Majoritatea tensiuAZnilor simtite in cap si a durerilor de cap provin de la gat sau umeri, spune medicul de familie Stephen Amiel. Asa ca aveti grija de gat, si capul va va fi recunoscator si el. Folositi gheata. Gheata ajuta la reducerea umflaturilor, asa ca este o aleAZgere buna daca v-a intepenit gatul, spune Griffin. Daca suprasolicitarea gaAZtului a fost usoara, aplicati o punga cu gheata infasurata intr-un prosop, penAZtru a proteja pielea, timp de 15 minute. Repetati la cateva ore l data, in functie de nevoie.

Folositi caldura. Dupa ce gheata a redus inflamatia, caldura este un calAZmant minunat, incercati cu o perna electrica sau cu un dus fierbinte. Apasati punctul dureros. Slabiti tensiunea musculara apasand moderat zona timp de 3 minute. Nu presati cu toata puterea, dar folositi varfurile deAZgetelor pentru a exercita o presiune ferma, constanta pe punctul afectat. Dupa cele 3 minute, durerea ar trebui sa cedeze considerabil.

Luati un analgezic. Antiinflamatoare ca aspirina sau ibuprofenul ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei. Analgezicele simple ca paracetamolul nu sunt la fel de eficiente, dar daca nu puteti lua antiinflamatoare, vor ajuta si ele, desigur. Iar daca durerea este de nesuportat, spune dr. Amiel, e preferaAZbil sa combinati cele 2 sortimente decat sa depasiti doza zilnica recomandaAZta a fiecaruia.
Luati acizi grasi esentiali.

Acizii grasi esentiali care se gasesc in anumite uleiuri vegetale stimuleaza sistemul imunologic al organismului, facandu-1 mai putin vulnerabil la inflamatii si de aceea pot ajuta la reducerea dureriAZlor cervicale. Uleiul din seminte de in, de exemplu, contine acid alfa linole-nic, o substanta similara acizilor grasi omega-3, care se gasesc in peste. Luati 2 lingurite pe zi, recomanda Mark Gostine, specialist in probleme leAZgate de durere. Tineti uleiul de in la frigider, caci se degradeaza rapid.

Printre alte optiuni se numara uleiul de luminita, de limba mielului, de coacaze negre si de canepa. "Uleiul de canepa este cel mai bun ulei esential cu acizi grasi extras din seminte", spune fitoterapeutul Douglas Schar. "Cantitatea zilnica suficienta este l lingurita." Dar nu va asteptati sa aduca alinare instantaneu, adauga el. Acestor uleiuri le trebuie cateva saptamani
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.