Durere de sani

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

O alta cauza a durerii de sani sunt modificarile fibrochistice, adica no-dulii si chisturile. Aceste schimbari afecteaza de obicei zonele neactive ale sanilor: celulele grase, tesuturile fibroase si alte parti neimplicate in produAZcerea sau transportul laptelui. Destul de frecvent durerea de sani este proAZvocata de un sutien nepotrivit ca dimensiune si model.incercati urmatoarele strategii pentr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Durere de sani

O alta cauza a durerii de sani sunt modificarile fibrochistice, adica no-dulii si chisturile. Aceste schimbari afecteaza de obicei zonele neactive ale sanilor: celulele grase, tesuturile fibroase si alte parti neimplicate in produAZcerea sau transportul laptelui. Destul de frecvent durerea de sani este proAZvocata de un sutien nepotrivit ca dimensiune si model.incercati urmatoarele strategii pentru a va aduce o alinare si a grabi vinAZdecarea.

Verificati sutienul. Multe femei de 3(MO de ani sau chiar mai in varsta poarta acelasi numar de sutien ca in adolescenta sau de pe cand aveau 20 si ceva de ani. Daca suferiti de durere de sani, mergeti la un specialist in conAZfectionarea de sutiene, care va va alege marimea si forma potrivita a cupei. Un sutien bine ajustat poate impiedica fibrele nervoase sa se intinda prea mult. Unele femei considera ca este indicat sa poarte sutienul si in timpul somnului, spune Gregory Radio, obstetrician si ginecolog.

Ajustati-va dieta. Treceti pe o dieta saraca in grasimi si bogata in fibre, mancand mai multe cereale, vegetale si fasole. Un studiu american constaAZta ca femeile care au tinut aceasta dieta au metabolizat altfel estrogenul. Cea mai mare parte a estrogenului a fost eliminata prin scaun, lasand in circulaAZtie o cantitate mai mica de hormon, ceea ce inseamna o stimulare hormonaAZla mai redusa a sanilor, spune specialista in sanatatea femeilor, Christiane Northrup. Ar trebui, de asemenea, sa diminuati aportul de grasimi animale renuntand la unt, smantana si carne grasa.

Este posibil sa fie nevoie sa menAZtineti aceasta dieta cateva luni inainte de a constata vreo schimbare.Pastrati-va zveltetea. Mentineti-va greutatea corporala intre limitele recoAZmandate pentru inaltimea respectiva. In cazul femeilor supraponderale, pierAZderea in greutate poate contribui la atenuarea durerii de sani si la retragerea nodulilor, spune Kerry McGinn, sora-sefa specializata in sanatatea sanilor.La femei grasimea actioneaza ca o glanda suplimentara, producand si inAZmagazinand estrogen. Daca aveti un exces de grasime corporala, este posiAZbil ca in organism sa fie mai mult estrogen decat este indicat. Iar tesutul saAZnilor, spune dr. Radio, este extrem de sensibil fata de hormoni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.