Durere de maxilar si probleme ale articulatiei temporo-mandibulare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Am vazut pacienti cu necazuri teribile de ATM ddupa ce au muscat prea zdravan dintr-un mar, dupa o sedinta prelungita pe scaunul stomatologului sau dupa una de sarut supraentuziast", spune medicul de familie Stephen Amiel. Barbatii si femeile sunt afectati in mod egal, dar femeile tind sa recurga la tratament mai des decat barbatii, in cele mai multe cazuri durerea de maxilar e trecatoare si poate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Durere de maxilar si probleme ale articulatiei temporo-mandibulare

Am vazut pacienti cu necazuri teribile de ATM ddupa ce au muscat prea zdravan dintr-un mar, dupa o sedinta prelungita pe scaunul stomatologului sau dupa una de sarut supraentuziast", spune medicul de familie Stephen Amiel. Barbatii si femeile sunt afectati in mod egal, dar femeile tind sa recurga la tratament mai des decat barbatii, in cele mai multe cazuri durerea de maxilar e trecatoare si poate fi alinata cu procedee simple.

Aplicati cald sau rece. Cu alte cuvinte, faceti orice pentru a mari fluxul de sange in zona. Caldura este mai buna pentru stari recurente sau prelunAZgite, dar temperatura rece este mai eficienta in usurarea durerii acute si reAZducerea umflaturii care o insoteste, spune stomatologul Sheldon Gross. Nu le alternati si nu folositi rece o perioada prelungita, caci ar putea deteriora tesuturile. Pentru tratamentul rece, impachetati o punga cu gheata sau cu mazare congelata intr-un prosop. Asezati-o pe zona afectata timp de 5-10 minute sau pana cand simtiti locul putin amortit. Nu depasiti 20 de minute.

Repetati la fiecare 2 ore pana cand durerea s-a usurat sau maximum 2 zile. Aplicati terapia cu caldura folosind o compresa calda, aceeasi perioada.Cele mai frecvente probleme ale articulatiei temporo-mandibulare -- duAZreri sau inflamatii faciale si de maxilar, dureri de cap, de dinti, de gat, de umeri sau spate dureros si un zgomot ca de trosnet, scartait sau pocnit ori o durere la deschisul sau inchisul gurii -- nu sunt, de obicei, mai mult decat neajunsuri minore pana la moderat, care odata tratate, vor disparea. Putine persoane sufera urmari semnificative pe termen lung.

Unele simptome totusi sunt mai grave si necesita investigatie de speciaAZlitate. Daca nu puteti deschide gura, nu puteti sa va spalati pe dinti si aveti dureri de cap acute, cereti sfatul medicului. Aparitia brusca a durerii de ureAZche sau in jurul ATM trebuie de asemenea evaluata medical. In cazul unor probleme de ATM declansate recent, pot fi recomandate meAZdicamentele antiinflamatoare, dar nu si pentru cazurile cronice. Acestea, foloAZsite si ca antidepresive, sunt intrebuintate tot mai frecvent pentru tratarea duAZrerilor cronice de diferite etiologii, chiar la persoane care nu sufera de depresie.
In cazuri deosebit de refractare, stomatologul sau medicul de familie este in masura sa va trimita la un specialist in dureri dentare si faciale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.