Durere de cap si migrena

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.75

nivel: Facultate

Cautati alimente naturale. Unele vinuri, unele sortimente de bere si de sampanie contin drept conservand substantele chimice numite metabisulfiti. in cazul persoanelor sensibile la acestia, apar manifestari precum stranutul, scurgeri nazale, respiratie suieratoare si durere de cap. Cautati vinuri si bere cu continut mic de metabisulfiti -- sortimentele produse in mod natural sunt cele relativ lips[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Durere de cap si migrena

Cautati alimente naturale. Unele vinuri, unele sortimente de bere si de sampanie contin drept conservand substantele chimice numite metabisulfiti. in cazul persoanelor sensibile la acestia, apar manifestari precum stranutul, scurgeri nazale, respiratie suieratoare si durere de cap. Cautati vinuri si bere cu continut mic de metabisulfiti -- sortimentele produse in mod natural sunt cele relativ lipsite de riscuri.

Spuneti "nu" ciocolatei, branzeturilor si nucilor. Acestea sunt alimenAZte care contin tiramina, un analog al histaminei, care este principalul vinoAZvat al durerilor de cap. Vestea buna este ca multe persoane tinere depasesc destul de repede faza de reactie la aceasta substanta chimica. Se pare ca orAZganismul dezvolta un fel de toleranta fata de ea, spune dr. Diamond.

Nu fumati la volan. La fumat ar trebui oricum sa renuntati. Dar fumatul cu ferestrele automobilului deschise in timp ce va aflati intr-un trafic aglomerat.Cele mai multe dureri de cap sunt simple dureri provenite din incordare. Dar uneori durerile de cap sunt simptome de avertizare cu privire la stari grave. Urmatoarele semne arata ca este necesar sa mergeti la medic.

Daca in pofida celor mai sustinute eforturi destinate prevenirii durerii de cap va simtiti totusi capul pulsand, iata aici cateva modalitati recomandate de specialisti pentru a indeparta durerea.
Nu va bazati prea mult pe analgezice. Pentru 1-2 dureri de cap pe luna, survenite din cauza incordarii, ibuprofenul -- un antiinflamator vandut fara reteta -- poate actiona foarte bine.

Analgezicele continand codeina pot fi utile in indepartarea unei dureri puternice, dar cu cat le folositi mai frecvent, cu atat creste riscul de a face dureri de cap mai grave. Codeina da dependenta. De aceea, atunci cand reAZnuntati la codeina, puteti trece prin simptome usoare de abstinenta -- in principal, o durere de cap! Daca luati mai multe tablete pentru durerea de cap, spirala continua.

Un ciclu similar, abuz de analgezice/durere de cap s-a observat ocazional la folosirea paracetamolului si a ibuprofenului.Cofeina intra in compozitia multor analgezice vandute fara reteta. CofeiAZna va sustine imediat si poate sa va induca repede senzatia de mai bine, dar abuzul de cofeina in sine poate cauza o durere de cap.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.