Dumnezeu si Scoala-eseu

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.77

nivel: Gimnaziu

Învățarea religiei nu poate începe cu școala. Nici măcar cu cea primară. Pentru imprimarea unei etici sănătoase copilul trebuie să sugă cele 10 porunci odată cu laptele matern. Copii alăptați „din frigider” sunt lipsiți de această sursă de etică și cad mai repede în greșeală. Anumite religii suplinesc aceste vicii printr-o școlarizare săptămânală în care pruncii „sug” etica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dumnezeu si Scoala-eseu

Învățarea religiei nu poate începe cu școala. Nici măcar cu cea primară. Pentru imprimarea unei etici sănătoase copilul trebuie să sugă cele 10 porunci odată cu laptele matern. Copii alăptați „din frigider” sunt lipsiți de această sursă de etică și cad mai repede în greșeală. Anumite religii suplinesc aceste vicii printr-o școlarizare săptămânală în care pruncii „sug” etica și toleranța în toată faza preșcolară.

Este un păcat împotriva bunelor moravuri să încerci „îndoctrinarea lor ortodoxă” în școala primară. Deci predarea religiei trebuie să excludă particularitățile confesionale astfel încât copii botezați în ori ce confesiune să se simtă egali. Despărțirea lor pe grupuri confesionale este o crimă împotriva umanității.

Școlile confesionale de Duminică practicate de unele religii și în special școlarizarea specială dinaintea primei împărtășanii practicată adolescenților la absolvirea căreia primesc Biblia, cartea lor de căpătâi pe care dovedesc că și-au însușit-o, sunt mijloace bune pentru a consolida credința în confesiunea de botez.

Orele de religie din școlile etatizate trebuie să deschidă insă ochii adolescenților asupra adevărurilor cuprinse și în alte religii. Doctrina Ortodoxă potrivit căreia este eretic (necredincios) ori ce enoriaș care nu se închină „pe dreapta” nu contribuie la toleranța inter religioasă propagată de Papa Ioan Paul II. Actualul papa Benedict acceptă toleranța NUMAI pentru Bisericile care i se supun. Cu asemenea teorii mai bine excludem religia din orice activitate statală, în special din școli.

Numai cine nu a avut nici o dată în mână o Biblie nu și-a dat seama că „vechiul testament” creștin este identic cu scrierea similară ebraică Talmudul. Moise este un hulit evreu deoarece urmașii săi nu au recunoscut pe Iisus drept Mesia, fiul lui Dumnezeu. Și totuși Dumnezeu I-a dictat lui și nu altcuiva întregul „vechi testament”. Țața Floarea nu știe acest adevăr elementar căci nici o dată nu a putut înțelege ce cântă popa. De aceea ea arată cu degetul, ponegrește și insultă vecinul evreu pentru că acestea aplică cele 10 porunci impuse și ei.

Prima biserică și regulile ei au fost creată de Aaron, fratele lui Moise cu mii de ani înainte de nașterea apostolului Petru întemeietorul Bisericii Creștine.
Mă îndoiesc că docții teologi care au studiat istoria Bisericii nu au relevat asemănările în descrierea genezei și în general în cuprinsul vechiului testament la diferitele religii necreștine cum ar fi Mahomedanismul, Budaismul, Brahmantismul și altele. Acestea dovedesc că Dumnezeu este unic deși poartă în diferite limbi alte denumiri. Până și oamenii de știință admit că întregul cosmos (deci și pământul) este condus de o Lege a Firii imuabilă și că aceasta ar putea fi asimilată cu Dumnezeu.

Ori elevul de liceu nu știe aceste lucruri. Nici nu le poate afla de la preoți limitați la dogme chiar dacă au o pregătire mai filosofică.
Dacă aceste adevăruri care contribuie la pacea și respectul interconfesional nu sunt clar evidențiate de ce să mai predăm religia unui adolescent conștient de liberul său arbitru? N-are decât să asculte ce cântă popa în biserică și va ajunge un moș Paraschiv sub papucul habotnicei babe. Oare Becali, potențialul viitor președinte, este mai mult?
Deci, vorba lui Nea Iancu în gura lui Cațavencu dacă nu mă înșel „Revizuim dar nu schimbăm nimic sau nu revizuim dar schimbăm câte ceva prin părțile esențiale”
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.