Dumnezeu si Divinitatea

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.73

nivel: Liceu

Crezul crestin, atestatul de credinta, ne prezinta drept unicul Dumnezeu o treime: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh. Templul a devenit Sfanta Soborniceasca Biserica in care slujesc preotii. Totodata o pleiada nemasurata de Sfinti, care cica, se pot ruga pentru noi "Bunului Dumnezeu", complica. In loc de o simplificare fata de antichitate, iata o neasteptata complicare. Zei era[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dumnezeu si Divinitatea

Crezul crestin, atestatul de credinta, ne prezinta drept unicul Dumnezeu o treime: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh. Templul a devenit Sfanta Soborniceasca Biserica in care slujesc preotii. Totodata o pleiada nemasurata de Sfinti, care cica, se pot ruga pentru noi "Bunului Dumnezeu", complica. In loc de o simplificare fata de antichitate, iata o neasteptata complicare. Zei erau cativa, aveai degete sa-i numeri. Sfinti sunt cu duiumul.

Anul este prea scurt ca fiecare sa aiba propria zi. Pana la 40 isi sarbatoresc hramul in aceeasi zi. Daca Dumnezeu nu poate fi apelat decat prin Sfantul sau Mucenicul corespunzator, nu este de prisos zicala: "Pana la Dumnezeu te mananca sfintii"Preotii au o imputernicire speciala de a vinde indulgente. Acum se cheama spovedanie. Asadar poti face pacate, caci le iarta popa. Oare Dumnezeu stie despre aceasta imputernicire? Pe vremea indulgentelor era mai simplu. Acestea erau aprobate de superiorul preotului, tot om, nici macar sfant.

Apropo, preotii au un superior, papa, patriarh, cardinal sau protopop, deci nu te pot pune in legatura directa cu Dumnezeu. O fac prin delegare.Voia Domnului este sa faci pacate, conditionat de o iertare. Preotul iarta totul! Omori, furi, preacurvesti sau mananci oua in ziua de post, nici un bai. Preotul iarta prin delegare si poti intra linistit in raiul la care tanjesti.Chiar asa o fi oare?
Sa o luam mai pe indelete.

Mai pe vremuri se vorbea de un oarecare Patriarh numit Moise care, in timpul exodului "poporului ales", a cioplit in piatra un tabel cuprinzand cele 10 porunci dictate de insusi Dumnezeu. In copilarie mea aceste porunci se invatau la scoala. Astazi nu se mai aminteste nimic despre ele deoarece se incalca incepand cu insasi Biserica. De ce?
Simplu. Deoarece Dumnezeul "poporului ales" este altul decat Dumnezeul crestinilor.

Deci crestinii nu sunt, cu certitudine, poporul ales de Dumnezeu si si-au fabricat propriul Dumnezeu, cel cu crucea de inchinaciune. Si ca totul sa fie perfect crestinii au cel putin doi Dumnezei, unul cu "crucea pe dreapta" iar altul cu "crucea pe stanga". Ambii Dumnezei ai crestinilor sunt "adevaratul si unicul Dumnezeu". Pe cine sa credem? Pe Papa sau pe Patriarhi?Tot unici sunt si Dumnezei ai altor religii. Poate mai unici ca Sfanta Treime Dumnezeiasca a crestinilor. Este vreun temei ca numele folosit pentru Dumnezeu sa desemneze faptic o entitate diferita?

In limba franceza Dumnezeu este numit Dieu, iar in germana Gott. Si in mod cert se refera la "bunul Dumnezeu" al crestinilor. De ce Alah, Buda sau Brahma sunt Zei diferiti de Dumnezeu? De ce trebuie sa eradicam lumea de necredinciosi, adica de crestinii care-si fac crucea altfel decat noi? Unde este bunatatea lui Dumnezeu, unde sunt indemnurile la pace si buna convietuire date de Dumnezeu Fiul? Crestinii catolici au eradicat intregi popoare pe continentul american impunand crucea (pe stanga) cu spada.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.