Dumnezeu exista!

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.07

nivel: Gimnaziu

În timpul citirii articolului incriminat am fost obsedat de ideea: există bătătura care tocmai mă sâcâie? Dacă nu ne referim la o numire expresă „Dumnezeu, căruia oamenii îI sunt asemănători” există o entitate căreia cosmosul, galaxiile, planetele, flora și fauna acestor planete i se supun.

Este o LEGE a firii căreia bogat sau sărac, înalt demnitar sau măturător de stra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dumnezeu exista!

În timpul citirii articolului incriminat am fost obsedat de ideea: există bătătura care tocmai mă sâcâie? Dacă nu ne referim la o numire expresă „Dumnezeu, căruia oamenii îI sunt asemănători” există o entitate căreia cosmosul, galaxiile, planetele, flora și fauna acestor planete i se supun.

Este o LEGE a firii căreia bogat sau sărac, înalt demnitar sau măturător de stradă, chiar floare, animal sau mineral i se supun. Suntem îndreptățiți să o numim Dumnezeu, Allah, Buda sau Brahma funcție de limba sau confesiunea folosită. Până și cosmosul în ciclicitatea sa se supune acestui tip de Dumnezeu.

Garantat NU CREDE ÎN EXISTENȚA LUI DUMNEZEU cel care ignoră, disprețuiește sau insultă celelalte religii. Biblia, Talmudul, Coranul și alte similare sunt cărți sfinte care descriu la diferite nivele de înțelegere Legea Firii indiferent de numele dat ei. Eu cred în Dumnezeu și mă supun lui. Chiar dacă o fac obligat de Legea Firii și nu din proprie inițiativă.

De fapt nu există atei. Cinstit sau necinstit fiecare are un șef căruia i se supune necondiționat. Acela este Dumnezeul lui. De ce nu putem admite că mulți au avut drept Dumnezeu pe Stalin sau Lenin? Și totuși ei nu puteau ignora Legea Firii adevăratul Dumnezeu, care le dirija viața.

Existența lui Dumnezeu nu poate fi pusă la îndoială, cum nu ne îndoim de aerul pe care, deși nu-l vedem, îl respirăm.
Putem să ne întrebăm însă care este adevăratul Dumnezeu: Buda, Allah, Brahma sau cel al creștinilor? Similar am putea întreba care este adevăratul aer respirabil: cel din China, India, Arabia sau Europa?. Cine nu sesizează absurditatea acestor întrebări NU CREDE ÎN EXISTENȚA LUI DUMNEZEU. El ia în derâdere, profanează Dumnezeul care există incontestabil.

Ca și în referatul incriminat să încep cu începutul. Dar cu adevăratul început.
Geneza a fost dictată de Dumnezeu lui Moise. Evreii au avut grijă ca textul dictat să fie intangibil, în sensul că multiplicarea sa se poate face NUMAI conform cu originalul, nimeni nu are voie să interpreteze sau să modernizeze. Textul vechiului testament din Biblia românească este mai mult decât interpretabil. Am comparat textul Bibliei din internet. În 2 ani a fost adaptat politicii liberale.

E de nerecunoscut. Este dogmatic în dificultate față de Biblia familiei rămasă de la străbunica. Iată de ce unii se întreabă dacă există Dumnezeu. Eu aș fi mai pragmatic: Este Cuvântul lui Dumnezeu interpretabil?
Dacă Brahma este cosmosul, Dumnezeul lui Moise locuiește în „ceruri”, propria sa creație din jurul pământului. Textele rămase de la Moise nu fac nici o vorbire despre crearea cosmosului.

Din contră, în ziua IV Dumnezeu stabilește soarele ca reper al zilei și luna ca reper al nopții. Deci soarele și luna existau în afara creației, dacă nu le considerăm eronat ca simple ornamente pe firmamentul cerului creat în prima zi.
Adam nu a fost creat prin Cuvântul Divin ci a fost modelat din lut de Dumnezeu cu Propria sa Mână. După ce a suflat asupra lui dându-i viață, a modelat pe Eva din coasta sa.

Deci viața este condiționată de Suflul Divin, iar Eva a moștenit viața fiind modelată dintr-o coastă vie. Viață din viață, proprietate care a fost oferită și Evei spre a procrea. Actuala Biblie deformează cras acest adevăr, păcat!
O fi Dumnezeu atotștiutor spre a plasa pământul la distanță optimă de soare, spre a crea atmosfera cu procent optim de oxigen și așa mai departe.

Dar asta intră în conflict grav cu afirmația din Geneză: „Dumnezeu a creat pe Adam asemănător lui” Ca Adam să poată fi asemănător lui Dumnezeu, Acesta ar trebui să se fi adaptat habitatului pământ, cu alte cuvinte să fie propriu acestei planete. Ori nu poți crea, chiar dacă și numai prin cuvânt, planeta pe care te afli. Poți cel mult să creezi cerul albastru din jurul ei și să faci posibilă vederea puzderiei de stele care-l populează.

Deci Dumnezeu există! Că vrem, că nu vrem, toată viața ne-o petrecem sub voia Domnului respectând Legea Firii căci suntem pământeni și depindem de toate creațiile sale. Iertat să-mi fie păcatul dacă fac o blasfemie : Dacă Dumnezeu există de ce nu este trecut în cartea de telefon? L-ar putea găsi ori cine chiar fără popi!

Ca om sunt o entitate minoră, minusculă față de alte creații Divine. Dar, față de restul viețuitoarelor am o calitate: Dumnezeu a suflat și asupra mea prin viața dată exclusiv lui Adam. Există milioane de viețuitoare în regnul animal din care fac parte dar numai eu, omul, posed sufletul Divin. Restul faunei și a florei au fost create prin Cuvânt. Au viață, dar diferită de a mea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.