Duelul dintre profesor si poet

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.80

nivel: Facultate

-- O, nu, replica femeia cu mindrie, e mult mai bine. O amenajare ca la noi nu gasesti nicaieri, nici in strainatate. Medicii si oamenii de stiinta vin special sa vada clinica noasAZtra, in fiece zi ne viziteaza turisti straini. Auzind cuvintul "turisti straini", poetul isi aminti indata de "consultantul" din ajun, se posomori, se uita pe sub sprin-cene la felcerita si zise:Turisti straini! Ma uit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Duelul dintre profesor si poet

-- O, nu, replica femeia cu mindrie, e mult mai bine. O amenajare ca la noi nu gasesti nicaieri, nici in strainatate. Medicii si oamenii de stiinta vin special sa vada clinica noasAZtra, in fiece zi ne viziteaza turisti straini. Auzind cuvintul "turisti straini", poetul isi aminti indata de "consultantul" din ajun, se posomori, se uita pe sub sprin-cene la felcerita si zise:Turisti straini! Ma uit cum va dati cu totii in vint dupa turistii straini! Printre ei, in treacat fie spus, intilnesti de tot soiul! Ieri, de pilda, am facut cunostinta cu unul -- mama-mama!

Era cit pe ce sa inceapa povestirea despre Pilat din Pont, dar se stapini, dindu-si seama ca pe femeie n-are s-o intereAZseze povestirea lui, ca oricum n-o sa-l poata ajuta. Dupa ce se imbaie, Ivan Nikolaevici primi absolut tot ce e necesar unui barbat dupa baie: o camasa calcata, o pereche de izmene, ciorapi. Dar nu numai atit: deschizind usa unui dulapior si invitindu-l cu un gest sa se uite inauntru, femeia il intreba:

-- Ce doriti sa imbracati -- halatelul sau pijamaluta? Tintuit in acest nou lacas, Ivan abia-si stapini uimirea auzind tonul din cale-afara de familiar al femeii si, in tacere, arata cu degetul pijamaua dintr-un barchet rosu ca focul. Dupa aceea, Ivan Nikolaevici fu condus pe un coridor pusAZtiu si tacut, unde nu-ti auzeai nici pasii, si introdus intr-un cabinet urias. intrucit luase hotarirea sa trateze cu ironie tot ce vede in cladirea aceasta atit de uimitor amenajata, boteza pe loc in sinea sa acest cabinet "bucatarie mecanizata".

Si pe buna dreptate. Aici tronau dulapuri si dulapioare de sticla pline cu instrumente nichelate, stralucitoare. Se inalAZtau niste fotolii cu forme nespus de complicate, lampi pinte-coase cu globuri sclipitoare, o sumedenie de sticlute, arzatoare, fire electrice si niste aparate cu destinatie absolut necunoscuta. in acest cabinet, pe Ivan il luara in primire trei insi -- doua femei si un barbat, toti trei in alb. Pentru inceput, il dusera intr-un colt, la masuta, cu scopul vadit de a-l trage de limba. Ivan se apuca sa cintareasca situatia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.