Dubai - Emiratele Arabe Unite

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Referat despre Dubai - Emiratele Arabe Unite
O astfel de depașire a recordurilor este încercarea de a construi cel mai inalt turn din lume, Burj Dubai, și Insula Palmierilor, vizibilă de pe luna: insula artificială realizată din nisip cărat în mare, în forma unui palmier, ce va găzdui 2000 de vile, 40 de hoteluri de lux și 1500 de apartamente.

Localnicii sunt f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dubai - Emiratele Arabe Unite

Referat despre Dubai - Emiratele Arabe Unite
O astfel de depașire a recordurilor este încercarea de a construi cel mai inalt turn din lume, Burj Dubai, și Insula Palmierilor, vizibilă de pe luna: insula artificială realizată din nisip cărat în mare, în forma unui palmier, ce va găzdui 2000 de vile, 40 de hoteluri de lux și 1500 de apartamente.

Localnicii sunt foarte mîndri de tradițiile și obiceiurile lor, iar religia constituie fundamentul vieții sociale (de cel puțin 5 ori pe zi ai sa auzi , în orice parte a Dubaiului te-ai afla, chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferențiaza prin veșmintele specifice: poartă o haină lungă și albă numită kandura, iar pe cap o pînza albă sau cadrilată, ținutî de un cerculeț. Acestea sunt gutra și mislah. O haină dintr-un material mai scump este purtată deasupra, în cazul evenimentelor mai importante.

Femeile au o haină neagră dintr-un material ușor, cu mîneci lungi - abaya - și un voal pe cap - sheyla, ce ar trebui să le acopere întreg parul, astfel încît doar fața să fie vizibilă. Pe dedesubt fiecare e liber să poarte orice, cu toate că pantalonii brodați sunt lenjeria tradițională. Deși costumația creată după rigorile religiei musulmane ar fi trebuit să acopere doamnele în întregime, nefiindu-le permis să apară în alte haine sau cu capul descoperit decît în fața familiei, Se pot vedea într-o gramadă de locuri publice doamne și domnișoare subțiri, imbracate in jeanși și tricou peste care au abaya desfacută și fluturînd sau proaspăt convertitele doamne cu pielea albă, invelite complet în negru.

Tot în costumația tradițională intra și un soi de mască din metal sau piele ce acoperî sprîncenele, nasul și pomeții, purtată în special de beduine - adică populația originară, căci la bază arabii din Emirate erau pescari, pescuitori de perle, crescători de capre sau comercianți. Spre deosebire de Arabia Saudită, unde chiar și rezidenții trebuie să poarte abaya, iar fața trebuie sa fie acoperită complet (în afara ochilor), codul veșmintelor în Dubai este relaxat, liber. În celelalte emirate ești sfătuit sa ai haine mai decente, în special dacă ești femeie.

Dubaiul este un loc unic, mai degrabă dinamic, cosmopolit și agresiv decît un loc comod și exotic în care să te relaxezi sau spre care să alergi în cautarea a ceva mai bun. Este un oraș cu chirii destul de mari, deși costul vieții în general (hrana, îmbracaminte) nu e chiar ridicat - orice muritor cu o leafă cît de mica iși poate permite să se îmbrace sau să ia o cina în oras. Din punct de vedere comercial Dubaiul este într-adevăr raiul pe pămînt: de la mîncăruri specifice fiecărei tări pîna la mall-uri, spații de lux și relaxare cu aer condiționat parfumat, în care oricine se poate plimba.

Dubaiul se autonumește Orașul de Aur varietatea de modele - de la bijuteriile mari, grandioase, purtate sau oferite cu ocazia nunților, cîntărind kilograme pîna la obiectele mici cu diamante, safire, smaralde și pietre semiprețioase. O altă caracteristică unica ar fi varietatea de mirodenii de gasit mai ales în souk (piața tradițională), argintăria și tot felul de obiecte specifice: margelele de închinat, ibricele sau potirele în forme specific arabe (din care ei beau doar apă sau cafea :). În ceea ce privește alcoolul și moravurile arabii beau mai abitir decît multe nații - alcool se găseste în anumite locuri în Dubai, nu doar în hoteluri.

La capitolul moravuri nu prea se mai înghesuie să îsi ia 4 soții, așa cum le permite legea, căci există o piață a sexului și în Emirate, chiar dacă nu la vedere. Rata divorțurilor printre nativi este destul de ridicată, la fel ca și procentul celor căsătoriți cu rezidente. În plus, se adoptă modelul familiilor în care ambii muncesc, avînd în vedere costul tot mai ridicat al vieții (desigur, cu toate facilitățile reale incluse în preț).

Se mai pastrează obiceiul shishei - pipa aceea lungă cu furtun din care trag și femei și bărbați deopotrivă, și, tradițional, servitul curmalelor și al cafelei. Nunțile sunt fastuoase: reședințele sunt îmbracate în lumini și se risipesc kilograme de mîcare, iar invitaț iși expun ultimele modele de țoalete și bijuterii sub abaya.

Localnicele sunt cliente avizate, ce calatoresc de cîteva ori pe an iubesc bijuteriile, parfumurile scumpe și mîncarea bună, dar mult prea multă. Încearcă să fie în pas cu tot ce este nou, avînd totodata o nețărmurită admirație pentru ce vine din Europa. Dubaiul are un climat subtropical, astfel încat trebuie vizitat mai ales între lunile noiembrie și martie. Dar chiar dacă ajungeți pe aceste meleaguri exotice și în restul anului, puțeti fi siguri că nu veți uita prea ușor vacanța petrecută aici.

Deși mulți turiști cred că într-o țară islamică nu există viață de noapte, Dubai e un oraș ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogați”. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales în serile de joi, cand incepe weekend-ul aici, și fiecare are orchestra și DJ. Transportul pana la hotel nu e o problemă și nici mersul pe jos, deoarece infracționalitatea e un fenomen străin de Emirat. Atît starurile internaționale, cît și turiștii obisnuiți, descoperă la Dubai cel mai fascinant produs al industriei turistice din lume.

Principalul punct de atracție.
In Dubai, impresionează în mod deosebit îndraznețele realizări arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratată vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezați Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apă, reglata termic, care te ridică și te coboară). Dar ceea ce domină Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump și mai înalt hotel din lume (321 de metri) - mai mare decat Turnul Eiffel și cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit în mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar și cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendată pe care aterizează elicopterele.

Celor cazați la acest hotel, unde prețul unei camere poate ajunge și la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispoziție diverse programe de recreere, cum ar fi raliuri printre dune, schi pe nisip, curse cu cămile etc. Evident, e un loc exclusivist, însa trebuie să știți ca la acest hotel s-au cazat și vedete din Romania, fara să fi risipit averi, asadar nu e inaccesibil!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.