Droguri, tipuri si efectele lor

2x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.37

nivel: Liceu

Drogurile sunt substante artificiale create de oamenii de stiinta in anumite situatii limita. Cauzele au fost de regula razboaiele. Efectele drogurilor erau "benefice" pentru armatele diverselor popoare care trebuiau sa reziste in regim de razboi, de multe ori fara hrana si fara apa. Asa au luat nastere substantele excitante - droguri in forma primara.

...

3. Hasish<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Droguri, tipuri si efectele lor

Drogurile sunt substante artificiale create de oamenii de stiinta in anumite situatii limita. Cauzele au fost de regula razboaiele. Efectele drogurilor erau "benefice" pentru armatele diverselor popoare care trebuiau sa reziste in regim de razboi, de multe ori fara hrana si fara apa. Asa au luat nastere substantele excitante - droguri in forma primara.

...

3. Hasish
Clasa Halucinogene

Modul de obtinere Preparat din rasina de canabis care se amesteca cu ceara

Aspect Pachete sau cocoloase maro sau negre

Efecte pe termen scurt: betie euforica si expansiva Efecte pe termen lung: veritabile crize de depersonalizare (cannabism). Consumul indelungat, fie si in doza moderata, duce la o stare de apatie si de lenevie, la alterari ale bronhiilor, la o imbatranire prematura, la o slabire a sistemului imunologic si la tulburari ale gandirii.

Mod de consum Se fumeaza sau se mananca
Hashishul este mai tare de 8 ori ca Marihuana!(datorita concentratiei de THC (TetraHidro-Canabinol),tipul plantei si recolta lor! aflate in aceasta Acesta este una dintre formele lui de preparare Modu de consum! Incalzit si faramitat in amestec cu tutunul.

4. Ecstasy
Mai multe variante de Ecstasy (MDMA, Adam, XTC, Disco Burgers, New Yorkers)

Clasa Halucinogene

Drog sintetic psihoactiv

Aspect Tablete sau pudra alba

Efecte pe termen scurt: pupilele dilatate, temperatura corupului foarte mare, dezinhibitie, usurinta de a comunica si de a intra in contact cu ceilalti, bufeuri de caldura, dezinhibitie, cateodata greata; 5-8 ore dupa insomnii, contractii musculare (dificultate in urinare); dupa 48 de ore, depresie, ganduri morbide, cosmaruri.

Efecte pe termen lung: probleme psihologice, panica, tahicardie, epilepsie, leziuni hepatice, cardiace si cerebrale, degradarea ireversibila a creierului, moarte provocata de hiper- termie

Mod de consum Priza, inghitire

Dupa cum vedeti , Nu este numa o singura pastila(Putini stiu asta) sunt mai multe aici in poza sunt 99 de pastille , si fiecare face altceva!

Exemple : una va face sa va credeti “Superman”, alta va da impresia ca sunteti imun , alta ca dumneavoastra sunteti cineva important si comandati peste un anumit lucru la care ati “visat” dvs adica ceva ce nu ve-ti putea face la anii dvs.. (in mod normal trezeste toate simturile ,centrii nervosi din acea persoana si faptele intamplate in trecut pot devenii atunci “reale” in cat sunteti sub influenta acelei pastile!

(Adica Daca dumneavoastra ati avut un necaz in trecut cu iubita/u in trecut va amintiti cand pilula isi face efectul despre acel caz.. si va face sa : plangeti ,”reparati” gresala .. in mintea dumneavoastra.. si multe altele Deoarece v-am zis fiecare pilula face altceva! Si cele din poza de mai sus nu sunt inca toate pilulele 100% pe langa mai sunt multe… dar asta este in mare parte.

Sunt multe care va face “nimfoman” si se folosesc.. printer cele mai multe. Adica iti trezeste 100% toate simturile si placerile tale.. te face sa-ti imaginezi “femeia/barbatul” visurilor tale , te face sa simti ca ea/el e acolo langa tine si va faceti placerile!

In mare parte am dat detalii clare sau neclare pentru unii! Nu pot sa exprim in totalitate 100% toate ideile si subiectele despre acestea deoarece pentru exprimare ar fii continut si limbaj neadecvat, acest referat este pentru SCOALA! Nu pentru exprimari vulgare etc…

5. Cocaina

(Crack, coke, C, zapada, fulg, piatra.)

Clasa:Stimulante

Modul de obtinere: Extrasa din frunzele de coca prin procedee chimice, cu ajutorul unui solvent ca petrolul sau kerosenul

Aspect Cristale bej sau brune; rafinata, este o pudra alba

Efecte: Extazul(15-30 minute) este urmat de o depresie profunda, de irascibilitate, agitatie, oboseala mentala si de o mare dorinta pentru o alta doza.

Efecte pe termen scurt: dilatarea pupilelor, ii curge nasul, este energic, euforic, sigur de sine si nu are pofta de mancare, cresterea temperaturii corpului, a ritmului cardiac si a presiunii arteriale, epilepsie, anxietate, amnezii, acte de violenta, instabilitate, panica, senzatia de persecutie; imediat dupa doza, dureri de cap de circa o ora, tremuraturi, senzatie de cald/rece; cateva zile de depresie.

Efecte pe termen lung: hepatita A, B sau C, paranoia, infarct cerebral sau miocardic, dureri abdominale, comportament agre- siv, halucinatii (care pot provoaca acte de automutilare, suicid, omor), dependenta psihica

Mod de consum Prizata, fumata (crack-ul este fumat in pipe de sticla), injectata aceasta este mica “instalatie” A unui consumator

1 lama – pentru a face prizele de cocaina (lungi si groase , sau mici si subtiri)
2. tablita – pentru a “prepara” si aseza continutul pe tablita (sa fie tot consumat)
3. lingurita – pentru a lua la egalitate aclas gramaj cum vedeti in poza de mai sus E facut de 2 prize (2 inhalari)
4. Paiul – pentru a Inhala Priza facuta cu Cocaina

6. Heroina
Clasa lasa Opiacee (euforice)

Efecte Alterarea perceptiei durerii in maduva spinarii si in creier. Afecteaza de asemenea si raspunsurile emotionale la durere. Au de asemenea si efecte stimulatoare deoarece blocheaza transmitatorii neuro-inhibitori. Efecte pe termen lung: sangerari stomacale vatamarea rinichiului si ficatului, "mancarimi", constipatie, greata, mahmureala, pupile micsorate, vedere neclara, slabirea vederii nocturne si de a conduce un autovehicul, incetinirea ritmului cardiac, dezorientare, convulsii, halucinatii, depresii, probleme sexuale, agitatie, tremur, crize.

Mod de consum Pe cale orala, subcutanat, intramuscular sau rectal. Mai poate fi fumata dintr-o foita de staniol ( "fugarirea dragonului" )
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.