Droguri

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.59

nivel: Liceu

Cannabis.Produsele plantei Cannabis pot fi fumate (amestecate sau nu cu tutun) sau dizolvate in bauturi. Constituentii intoxicanti se gasesc in flori. Cuvintele "cannabis", "marijuana", "hasis" s.a. desemneaza diferitele forme de cannabis preparat. In doze infirme, cannabisul poate produce o anume acutizare a perceptiei si a senzatiilor de placere. Dozele sporite duc la incoerenta in comport[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Droguri

Cannabis.Produsele plantei Cannabis pot fi fumate (amestecate sau nu cu tutun) sau dizolvate in bauturi. Constituentii intoxicanti se gasesc in flori. Cuvintele "cannabis", "marijuana", "hasis" s.a. desemneaza diferitele forme de cannabis preparat. In doze infirme, cannabisul poate produce o anume acutizare a perceptiei si a senzatiilor de placere. Dozele sporite duc la incoerenta in comportare, pierderea memoriei, alterarea notiunilor de timp si spatiu, ilaritate fara motive aparente, afecte variabile si imprevizibile.

Toxicomanul se poate simti euforic si destins, dar privirea ii e fixa, atintita in gol. Ca urmare a viziunilor colorate si a euforiei, toxicomanul isi poate pierde simtul masurii si poate avea un comportament periculos pentru el si pentru ceilalti. Dependenta - psihica, nu fizica - provoaca o atitudine antisociala si poate incita la consumul altor droguri.

Coca e un arbust care creste in America de sud, frunzele fiind mestecate de secole de locuitorii platourilor inalte pentru anestezie locala. Cocaina este principalul alcaloid extras din aceste frunze. Este o pudra alba si inodora, sub forma de cristale asemanatoare fulgilor de zapada. Poate fi luata pe cale orala sau, mai frecvent, injectata intravenos.

Luata pe cale orala, cocaine insala foamea, alunga oboseala si este usor euforizanta. Prin injectii, are un efect net asupra psihicului, provoaca halucinatii si manifestari paranoice.Sub actiunea repetata a dozelor de cocaina, individual devine anormal de agitat, are ticuri si miscari convulsive. Pupilele i se dilata. Euforiei si impresiei de forta musculara ii urmeaza o perioada de depresiune. In doze ridicate, apar starea de neincredere, halucinatiile, uneori comportamentul agresiv si antisocial.

O doza prea mare poate duce la convulsii si chiar la moarte. Dependenta psihica este foarte mare.Termenul se aplica unor substante foarte diferite, apartinand unor grupuri chimice si farmacologice diverse. Cea mai cunoscuta este LSD ( sau LSD-25, acid lysergic dietilamida), compus semisintetic obtinut din alcaloizii continuti de cornul de secara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.