Drogul

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Prima asociere cu consumul unui drog adictiv este depozitata in memoria subconstientului. Subconstientul invata prin asociere imediata ca utilizarea unui drog adictiv duce imediat la placere. Subconstientul rememoreaza "high"-ul initial si te forteaza sa doresti aceasta stare. In mod obisnuit o persoana care utilizeaza droguri adictive, nu ajunge la o stare intensa de "high" daca este la prima doz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Drogul

Prima asociere cu consumul unui drog adictiv este depozitata in memoria subconstientului. Subconstientul invata prin asociere imediata ca utilizarea unui drog adictiv duce imediat la placere. Subconstientul rememoreaza "high"-ul initial si te forteaza sa doresti aceasta stare. In mod obisnuit o persoana care utilizeaza droguri adictive, nu ajunge la o stare intensa de "high" daca este la prima doza. Consumatorul incepe sa utilizeze tot mai mult drog si se straduieste intens sa ajunga la starea de varf de placere. Starea de dependenta este insotita de toleranta.

Toleranta consta in disparitia treptata a efectelor unei substante ce este administrata repetat, pe o anumita perioada de timp, incat pentru a obtine acelasi efect se impune cresterea progresiva a dozei. Se caracterizeaza prin reversibilitate (dupa un timp de la intreruperea consumului se restabileste sensibilitatea initiala), specificitate (toleranta nu este o proprietate generala pentru toate substantele, ci numai pentru unele dintre acestea) si selectivitate (toleranta nu se instaleaza pentru toate efectele pe care le exercita o substanta asupra unui organism).

De mentionat ca obisnuinta nu creaza insa o imunitate totala si nelimitata in timp la organismul care s-a obisnuit cu toxicul. Efectul pe termen relativ lung este instalarea unei intoxicatii cronice, cu consecinte grave asupra starii de sanatate. Tot ce produce fum sau se afla sub forma de vapori ce pot fi inhalati si produce stare de high se numesc inhalanti. Sunt multe tipuri de inhalanti, incluzand oxizi de azot, azotati de amil, butil, diluanti, solventi, sprayuri cu vopsea, hidrocarburi precum gazolina, lipici, fumul multor chimicale de uz casnic (fixativ, corector de masina de scris, acetona etc.) ce pot fi inhalate pentru a produce starea de high.

Efectul inhalantelor depinde de tipul de inhalant. Motivul pentru care sunt consumate este detasarea de realitate , indiferenta, abolirea senzatiilor neplacute de foame, frig etc.. Alte efecte imediate ale inhalantilor includ stare de voma, stranut, tuse, hemoragii nazale, oboseala, pierderea coordonarii, pierderea apetitului.Solventii si aerosolii scad frecventa batailor inimii si a respiratiei si duc la tulburari de gandire. Azotatii de amil si butil duc la cresterea pulsului, dureri de cap si eliminari involuntare de urina si fecale.

Efectele consumului de lunga durata sunt: pierderea in greutate, dereglari ale echilibrului electrolitilor, oboseala musculara, hepatita sau hemoragii cerebrale. Inhalarea repetata a vaporilor concentrati pot duce la distrugeri ireversibile ale creierului, sistemului nervos si plamanilor precum si a cailor respiratorii. Inhalarea profunda a vaporilor ori folosirea unor cantitati mari pe o perioada scurta de timp poate duce la dezorientare, comportament violent, pierderea cunostintei ori moartea. Concentratii mari de inhalanti pot cauza sufocare, inlocuind oxigenul din plamani sau deprimand sistemul nervos central pana in punctul in care respiratia se opreste.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.