Dreptul subiectiv de proprietate industriala

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

La fel, in materie de marci, daca titularul acesteia nu o foloseste in anumite conditii inauntrul unui termen de 5 ani, el va putea fi decazut din prerogativele sale asupra acelei marci.
Dreptul este oferit titularului, dar aceasta conferire se face de catre leguitor deopotriva cu intentia ca pe aceasta cale sa poata fi rezolvata cat mai rapid o anumita necesitate sociala. Ex.:inventarea un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dreptul subiectiv de proprietate industriala

La fel, in materie de marci, daca titularul acesteia nu o foloseste in anumite conditii inauntrul unui termen de 5 ani, el va putea fi decazut din prerogativele sale asupra acelei marci.
Dreptul este oferit titularului, dar aceasta conferire se face de catre leguitor deopotriva cu intentia ca pe aceasta cale sa poata fi rezolvata cat mai rapid o anumita necesitate sociala. Ex.:inventarea unui medicament, a unui stilou- interesul leguitorului ca ea sa fie implementata cat mai rapid si de ea sa beneficieze cat mai multe persoane.

In aceasta materie recunoasterea legala se realizeaza prin parcurgerea unei proceduri formale care adeseori e complicata si indelungata.
Prin comparatie, dr.de autor e recunoscut fara nicio formalitate din chiar clipa crearii operei.
In aceasta materie, a propr.industriale, exista niste titluri de protectie juridica (acte administrative).Titularul dreptului poate fi atat o persoana fizica, cat si o persoana juridica.

Specificul acestui drept subiectiv il constituie prerogativa folosintei, exploatarii asupra bunului respectiv si care e exclusiva.
Titularul dreptului de exploatare exclusiva mutatis mutandis are prerogative care sunt extrem de asemanatoare cu acelea recunoscute titularului dr.de propr.in sensul clasic: jus posidendi, jus utendi, jus fruendi si jus abutendi.
Totusi, exista unele diferente itnre situatia dr.de propr.clasic si situatia dr.de propr.industriala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.