Dreptul muncii - 7

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.83

nivel: Facultate

Conform principiului simetriei juridice, actele bilaterale (aditionale) ale angajatorului care urmaresc modificarea contractului individual de munca vor trebui redactate si ele (si comunicate cand este cazul) tot in forma scrisa ad validitatem.De regula, actul aditional al angajatorului trebuie incheiat in toate ipotezele de modificare a contractului individual de munca prin acordul partilor - un [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dreptul muncii - 7

Conform principiului simetriei juridice, actele bilaterale (aditionale) ale angajatorului care urmaresc modificarea contractului individual de munca vor trebui redactate si ele (si comunicate cand este cazul) tot in forma scrisa ad validitatem.De regula, actul aditional al angajatorului trebuie incheiat in toate ipotezele de modificare a contractului individual de munca prin acordul partilor - un asemenea inscris nefiind necesar in cazul modificarii unilaterale a elementelor contractuale.

Fac exceptie de la regula mentionata cazurile in care o asemenea modificare a elementelor contractuale este prevazuta in mod expres de lege. In acest caz, modificarea contractului individual de munca opereaza ope legis, iar nu prin acordul partilor.Cu prilejul amendarii contractului individual de munca, oricare dintre parti poate fi asistata de catre terti, conform propriei optiuni.Codul muncii din 2003 a mentinut regula potrivit careia modificarea contractului individual de munca se poate face numai prin acordul partilor (art. 41 alin. 1).

Cu titlu de exceptie, o modificare unilaterala este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de Cod ( art. 41 alin. 2 ). Din coroborarea art. 41 alin. 3 cu art. 17 alin. 3 si 4 din Codul muncii rezulta ca oricare dintre elementele care se regasesc in continutul contractului de munca poate fi modificat si, deci, trebuie sa i se aplice regulile stabilite de art. 41 alin. 1-3.

B). Asa cum am aratat, ca exceptie de la regula modificarii contractului individual de munca prin acordul partilor, este posibila o astfel de amendare si unilateral - prin actul de vointa al angajatorului, in situatiile reglementate de lege.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.