Dreptul muncii - 10

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.99

nivel: Facultate

Misiunea de munca temporara reprezinta acea perioada in care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia, pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar. Un utilizator poate apela la agenti de munca temporara pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar, cu exceptia cazului in care ar u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dreptul muncii - 10

Misiunea de munca temporara reprezinta acea perioada in care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia, pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar. Un utilizator poate apela la agenti de munca temporara pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar, cu exceptia cazului in care ar urmari sa inlocuiasca unul sau mai multi grevisti.

In acest caz isi produc efectele juridice doua contracte:
contractul individual de munca dintre salariat si agentul de munca temporara care poate fi pe durata determinata, incheiat pentru mai multe misiuni, corespunzator fiecarei misiuni sau chiar pe durata nedeterminata - caz in care, intre misiuni, salariatul ramane la dispozitia agentului de munca temporara;
contractul civil (respectiv, contractul de punere la dispozitie) incheiat intre agentul de munca temporara si utilizator.

Pe toata durata misiunii, salariatul temporar beneficiaza de salariul platit de agentul de munca temporara. Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Conform art. 97 din Codul muncii, prin contractul de munca temporara se poate stabili o perioada de proba pentru realizarea misiunii, a carei durata nu poate fi mai mare de:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.