Dreptul muncii

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.51

nivel: Facultate

Or, astfel cum judicios a subliniat si reclamanta pe parcursul judecatii, succesiunea in timp a actelor la care s-a facut referire mai sus si perioada scursa intre emiterea acestora nu face decat sa evidentieze inexistenta unei cauze reale si serioase, nefiind posibil ca intr-o perioada de timp de 2 zile (de la data reintegrarii si pana la emiterea hotararii vizand desfiintarea postului reclamante[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dreptul muncii

Or, astfel cum judicios a subliniat si reclamanta pe parcursul judecatii, succesiunea in timp a actelor la care s-a facut referire mai sus si perioada scursa intre emiterea acestora nu face decat sa evidentieze inexistenta unei cauze reale si serioase, nefiind posibil ca intr-o perioada de timp de 2 zile (de la data reintegrarii si pana la emiterea hotararii vizand desfiintarea postului reclamantei) sa se fi nascut aceasta, in conditiile in care, evident, nu era posibila concedierea reclamantei in temeiul unor cauze anterioare emiterii deciziei de reintegrare ca efect al hotararii irevocabile pronuntata de Curtea de Apel Timisoara.

Pentru ca o cauza sa fie reala si serioasa, in sensul dispozitiilor art. 65 alin. 2 din Codul muncii, trebuie sa aiba caracter obiectiv, altfel spus sa fie independenta de factorii subiectivi, sa fie precisa (exacta), si sa constituie veritabilul motiv al concedierii, presupunand cu necesitate si aplicarea principiului bunei credinte consacrat de o maniera imperativa de art. 8 din acelasi cod, care statueaza ca relatiile de munca se bazeaza pe aceasta, subliniindu-se corect de catre reclamanta.

In acord cu opinii doctrinare consacrate in materie, ca pentru ca o cauza sa fie serioasa si reala trebuie ca aceasta sa nu disimuleze un alt temei, cum ar fi intentia de a concedia neaparat o anumita persoana.
Altfel spus, imposibilitatea aparitiei unei cauze reale si serioase in intervalul de timp mentionat mai sus poate fi si prezumata cu suficienta putere doveditoare, in conformitate cu prevederile art. 1203

Cod civil, prezumtie care in lumina textului enuntat are in cauza de fata greutatea si puterea de a naste probabilitatea, prezumtia simpla retinuta de catre instanta coroborandu-se cu ansamblul probator de la dosar, de unde rezulta, fara nici un echivoc, ca si de aceasta data concedierea reclamantei s-a facut cu ignorarea considerentelor Curtii de Apel Timisoara, prin care s-a dispus reintegrarea in munca a reclamantei.

Privitoare la modalitatea nelegala de constituire a grupelor si subgrupelor, inexistenta unei hotarari a catedrei privind aprobarea noului stat de functii si propunere a incetarii activitatii cadrelor didactice ca si privitor la modul de constituire a normelor didactice, ceea ce evident ca nu poate fi acceptat intr-un stat de drept.
Astfel fiind, analiza celorlalte sustineri ale reclamantei, facute in motivarea actiunii,

Apar a fi superflue si va fi omisa fata de prioritatea evidenta a motivelor de nulitate la care s-a facut deja referire dupa cum nu pot fi primite apararile in fond ale paratei formulate prin intampinare fata de consideratiile teoretice ale hotararii de fata, dar si pentru identitate de ratiune.

O concluzie contrara celei deja exprimate, privitor la pretentiile reclamantei din actiune ar semnifica, finalmente, o nesocotire a titlului executor detinut de aceasta, de natura sa infranga dreptul acesteia la un proces echitabil consacrat prin art. 6 din Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale (in conditiile in care este stiut ca faza de executare a titlului este una distincta in cadrul procesului, ultima de altfel), pentru ca acest drept trebuie interpretat in lumina preambulului Conventiei, ce enunta preeminenta dreptului, ca element de patrimoniu comun al statelor contractante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.