Dreptul copilului de a participa la o viata culturala si artistica

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.98

nivel: Gimnaziu

In conventia la care si Romania este parte au fost stabilite mai multe drepturi ale copilului, printre care urmatoarele: dreptul la viata, dreptul de a avea un nume si o familie, dreptul de a fi protejat impotriva violentei fizice si a tratamentelor inumane, impotriva rapirii si a comertului cu copii, dreptul la educatie, dreptul la o viata sanatoasa, dreptul la libera exprimare, dreptul la odihna[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dreptul copilului de a participa la o viata culturala si artistica

In conventia la care si Romania este parte au fost stabilite mai multe drepturi ale copilului, printre care urmatoarele: dreptul la viata, dreptul de a avea un nume si o familie, dreptul de a fi protejat impotriva violentei fizice si a tratamentelor inumane, impotriva rapirii si a comertului cu copii, dreptul la educatie, dreptul la o viata sanatoasa, dreptul la libera exprimare, dreptul la odihna si vacanta, dreptul de a practica activitati recreative.

Prin toate acestea societatea umana a incercat sa intrevada care sunt conditiile obligatorii pentru ca un copil sa se dezvolte cat mai bine cu putinta. Le-a identificat si le-a impus, astfel incat copiii, viitorii adulti de maine, sa fie oameni sanatosi, inteligenti si capabili sa traiasca armonios. Fara respectarea acestor norme, viitorul copiilor este in pericol, iar odata cu acesta se afla in pericol chiar existenta speciei umane. Copiii care nu vor beneficia de aceste drepturi nu se vor putea dezvolta sanatos atat fizic, cat si psihic si moral.

La randul lor, copiii au anumite indatoriri fata de societate si fata de cei care le-au asigurat aceste drepturi. Atat timp cat adultii din jur le asigura si le respecta aceste drepturi, copiii trebuie sa asculte de acesti adulti, sa-i respecte si sa colaboreze cu acestia. Totodata este necesar ca si copiii sa respecte si sa nu incalce drepturile celorlalti copii. Iar atunci cand altor copii le sunt incalcate aceste drepturi, sa faca tot posibilul pentru ca aceste drepturi sa le fie asigurate.

Cu toate ca parintii au obligatia de a le asigura copiilor lor informatiile, explicatiile si sfaturile de care au nevoie, in functie de varsta si gradul de intelegere al acestora, trebuie sa le fie permis sa-si exprime punctul de vedere, ideile si opiniile proprii. Copilul, ca orice adult, are dreptul la libertatea de exprimare, la libertatea de gandire, de constiinta si religie. Dreptul copilului la educatie si participare la viata culturala a fost stipulat de catre Conventia Natiunilor Unite. Intai cred ca ar trebui sa explic la ce ma refer cand spun educatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.