Drept funciar

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Activitatea desfasurata de acest specialist in ultimii ani, redusa numai la efectuarea de masuratori de teren, pentru aplicarea legii 18/19 cu mijloace uneori rudimentare, a creat o falsa imagine a specialistului in cadastru si a domeniului insusi.Ce este de fapt cadastrul si la ce serveste? Raspunsul necesita o succinta prezentare a evolutiei sale in decursul timpului, corelata cu implicatiile de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Drept funciar

Activitatea desfasurata de acest specialist in ultimii ani, redusa numai la efectuarea de masuratori de teren, pentru aplicarea legii 18/19 cu mijloace uneori rudimentare, a creat o falsa imagine a specialistului in cadastru si a domeniului insusi.Ce este de fapt cadastrul si la ce serveste? Raspunsul necesita o succinta prezentare a evolutiei sale in decursul timpului, corelata cu implicatiile dezvoltarii societatii omenesti in etapa actuala si in special cu cerintele dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului inconjurator.

In sens larg, registrul in care se tine evidenta bunurilor imobile, poarta denumirea de "cadastru". Originea cuvantului cadastru, dupa unii autori ar fi compus din prefixul de origine greaca "kata", care inseamna de "sus in jos" si din cuvantul neo grec (bizantin) "stikon", care inseamna: registru de impunere, carte de insemnari, carte de comert. Dupa alti autori, el deriva din cuvantul vechi medieval "capitastrum", care ar fi in stransa legatura cu "capitions registrum" sau " capitum registrum" si care la origine inseamna impozitul pe capul familiei.

Denumirea apare pentru prima data intr-un document din anul 1185, gasit la Venetia sub forma "catastico". Insa el s-a impus in secolul al XVII si din Ialia a trecut in Franta sub forma "le cadastre", in Germania si Austria sub forma "der Kataster". In tara noastra el apare la inceputul sec. XIX, adaptat foneticii limbii romane, sub forma de "cadastru". Asa dar "cadastrul" a insemnat in decursul timpului activitatea umana de inventariere a resurselor funciare, pentru realizarea impozitelor .

Treptat, cadastrul a devenit tot mai complex, pe masura cresterii nevoilor tehnice, economice si juridice de inventariere a pamantului si a celorlalte bunuri imobile, carora li s-au adaugat in ultimii ani, cerinte si necesitati legate de folosirea rationala a resurselor in contextul procesului dezvoltarii durabile si a protectiei mediului inconjurator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.