Drept comercial

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din punct de vedere economic comertul este definit ca o activitate a carui scop este schimbul si circulatia marfurilor de la producator la consumatar. Operatiunile efectuate de comercianti (negustori), agenti economici care sunt diferiti de catre producatorii marfurilor conduc la definirea comertului din punct de vedere economic ca fiind totalitatea normelor juridice privind interpunerea si cicula[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Drept comercial

Din punct de vedere economic comertul este definit ca o activitate a carui scop este schimbul si circulatia marfurilor de la producator la consumatar. Operatiunile efectuate de comercianti (negustori), agenti economici care sunt diferiti de catre producatorii marfurilor conduc la definirea comertului din punct de vedere economic ca fiind totalitatea normelor juridice privind interpunerea si ciculatia marfurilor de la producator la consumator.
-in sens juridic

Din punct de vedere juridic ceea ce da un sens mai larg notiunii de comert este vorba nu numai de operatiunile de interpunere si circulatie a marfurilor realizate de negustori ci si operatiunile de producere a marfurilor adica fabricantii precum si executarea de lucrari si prestarea de servicii de catre antrepenori si intreprinzatori.Prin cele prezentate mai sus putem defini dreptul comercial ca o disciplina care cuprinde normele juridice ce reglementeaza activitatea comerciala adica producerea si circulatia marfurilor, executarea de lucrari si prestari de servicii.

Nascut din nevoile comertului si industriei dreptul comercial a evoluat odata cu dezvoltarea acestora de-a lungul vremii. Marile realizari ale geniului uman in domeniul stiintific si tehnic au revolutionat productia si schimbul atragand insemnate mutatii in dreptul comercial.
Dreptul comercial dezvoltandu-se paralel cu industria a determinat o extindere a sferei sale dintre care cea mai reprezentativa care constituie si in prezent o tenndinta a expansiunii dreptului comercial este aceea a intreprinderii.

Conceputa ca un organism economic formata din capital, munca si forte naturale intreprinderea a fost reglementata pentru prima oara in 1907 in Codul comercial Francez la care se adauga totalitatatea activitatilor libere cu exceptia profesiunilor libere sau literare si a agriculturii.In tot acest proces comercial statul a avut o interventie permamnenta prin masurile sale de dirijism economic dintre care un rol important l-au jucat planificarea si prognoza ale caror obiective s-au realizat prin tehnicile economiei concetnrate, prin folosirea stimilentelor economice (credite, dobanzi, impozite, comenzi) perfecionand aceasta veriga de baza a economiei naturale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.