Drept administrativ in Spania

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.69

nivel: Facultate

Declaratia de vatamare este procedura la care recurge administratia ca o conditie necesara pentru a ataca propriile acte care au ajuns sa dobandeasca conditia de fermitate .Actele ferme nu pot fi revocate decat pentru motive de nulitate absoluta sau de simpla rectificare de greseli. In afara acestor cazuri fermitatea determina, in principiu, imposibilitatea revizuirii, in prejudiciul tertilor. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Drept administrativ in Spania

Declaratia de vatamare este procedura la care recurge administratia ca o conditie necesara pentru a ataca propriile acte care au ajuns sa dobandeasca conditia de fermitate .Actele ferme nu pot fi revocate decat pentru motive de nulitate absoluta sau de simpla rectificare de greseli. In afara acestor cazuri fermitatea determina, in principiu, imposibilitatea revizuirii, in prejudiciul tertilor.

Prin exceptie, pentru a revizui actele ferme, exista posibilitatea introducerii declaratiei de vatamare, pentru ca apoi sa se treaca la atacarea actului pe cale jurisdictionala. Declaratia de vatamare este o procedura precedenta revizirii propriu-zise, este o cale extraordinara de revizuire si este o conditie pentru a trece la atacarea actului.
Declaratia poate fi adoptata in termen de 4 ani de la notificarea actului, iar odata initiata procedura in care se va audia interesatul, termenul pentru solutionare este de 3 luni.

Competenta de solutionare in domeniul administratiei statului apartine ministrului economiei finantelor. Regulamentul General de Revizuire pe cale administrativa adauga la dispozitile cuprinse in Legea generala fiscala privitor la declaratia de vatamare urmatoarele: organul competent pentru desfasurarea procedurii va fi cel care stabileste normele specifice;

acest organ va cere celui care a emis actul dosarul si un raport; dosarul va fi pus la dispozitia celor interesati pentru ca acestia sa prezinte declaratiile in termen de 15 zile; se va face propunere de solutionare, iar apoi se va emite solutionarea care va fi trimisa impreuna cu dosarul cauzei organului insarcinat cu apararea juridica .
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.